breaking news

Rizin Fighting World GP 2017 kondigt 14-mans toernooi aan

May 24th, 2017 | by Lennart Van Arendonk
Rizin Fighting World GP 2017 kondigt 14-mans toernooi aan
Rizin FF
0

De Japanse Rizin Fighting Federation heeft zojuist een veertien mans toernooi aangekondigd. Opnieuw zal de Siatama Super Arena de ring verzorgen om de atleten het podium te bieden. Het Rizin Bantamweight Grand Prix toernooi zal op 9 juli aanvangen. De kwartfinales zullen gevochten worden op 29 december en de halve finale en finale wordt georganiseerd op 31 december. Uiteindelijk zal de sterkste aangewezen worden als winnaar en een groot geldbedrag winnen.

Naast de bovenstaande gevechten heeft de promotie ook drie andere gevechten aangekondigd voor het evenement. Het gaat hier om Tenshin Nasukawa vs. Kizaemon Saiga, King Reina vs. Lei’D Tapa en Satoru Kitaoka vs. Yusuke Yachi. Deze zes atleten zullen naast de Bantamweight vechters in de ring staan om te vechten voor de winst.


De 18-jarige Nasukawa gaat met een record van 3 om 0 de stijd aan tegen de 28-jarige Saiga. Nasukawa komt uit voor Team Tenshin en hoopt opnieuw zijn partij voor de bel te beëindigen. Tegenover hem staat de sterke Saiga, een 26-jarige vechter uit Sakai, Japan. Saiga traint bij de Eversal Gym en heeft al vier keer eerder voor Rizin FF gevochten. Hij heeft een professioneel record van 3 om 3.


Reina ‘King’ Miura zal voor het thuispubliek vechten tegen Lei’D Tapa. Reina heeft een professioneel record van 4 om 0 en zal na een korte afwezigheid weer terugkeren op het canvas van Rizin FF. Reina vecht tegen Seini Draughn. Dit is een Amerikaanse vechter met een verlies partij van Gabi Garcia op haar record. Ze zal op 9 juli haar tweede MMA partij vechten.


Satoru Kitaoka is een ervaren MMA vechter met een professioneel record van 40 om 14. Deze lightweight vechter traint bij Lotus Setagaya en Pancrase Yokohama en heeft gevochten voor promoties als Pancrase, Deep, Dream, Sengoku en GCM. Tegenover hem staat de Krazy Bee Yusuke Yachi. Deze 27-jarige Japanse vechter wist recent oud UFC vechter Daron Cruickshank te verslaan met een spectaculaire knock-out.

Ook een Europese vechter gaat de strijd aan in het zestien mans toernooi. Het is aan de Duitse Khalid Taha om zich te bewijzen in Japan. Deze ongeslagen bantamweight vechter zal het in de eerste ronde opnemen tegen de Japanse Keita Ishibashi (8-5-2).
Afgelopen november boekte Taha zijn tiende overwinning op rij. Deze 24-jarige atleet had een oog op de Ultimate Fighting Championship, maar heeft uiteindelijk gekozen om te knokken voor de Rizin Fighting Federation. Hij krijgt hier dan ook de mogelijkheid om een zes-cijferig bedrag te winnen. Taha traint bij de Combat Clu Cologne en heeft zes knock-outs, twee submission en twee decisions op zijn naam staan. Hij heeft gewonnen van onder andere Timo-Juhani Hirvikangas en Michail Chrisopoulos.

Het Grand Prix toernooi is gespreid over een totaal van vier evenement. De eerste rondes worden op 30 juli gehouden in de Super Arena van Saitama. De tweede ronde zal in oktober georganiseerd worden en de kwart-finale wordt gehouden op 29 december. Uiteindelijk zullen de overblijvers de halve final en finale knokken op oudejaarsavond.

Lezers die Japans spreken kunnen hier de persconferentie bekijken:

Comments are closed.