breaking news

Rizin FF pakt groots uit tijdens Rizin 8 en 9

November 29th, 2017 | by Lennart Van Arendonk

De line-up van de eindejaarsevenementen van Rizin Fighting Federation krijgen steeds meer vorm. Zojuist heeft de promotie twee grote namen toegevoegd aan de lijst. Rizin FF 8 en Rizin FF 9 worden georganiseerd op 29 december en 31 december van dit jaar. Verschillende vechters zullen op het canvas van de Saitama Super Arena van Saitama, Japan staan om te strijden voor de winst. De aanwezige zullen onder andere Takanori Gomi en Gabi Garcia zien schitteren op het grote podium.

Geschreven in de agenda voor Rizin FF 9 staat de voormalige PRIDE kampioen en oud UFC Lightweight vechter Takanori Gomi (35-14). Gomi verloor recent vijf partijen op rij en hoopt zijn record weer te verbeteren met een winst. Gomi werd in 2010 naar de UFC gehaald, maar het verwachte succes bleef uit. Na een teleurstellend begin waarin Gomi 3 van de 4 partijen verloor van o.a. Nate Diaz, wist hij er twee op rij te winnen. Takanori verloor zijn laatste vijf gevechten allemaal vroegtijdig. Gomi’s record van 4-9 wakkert een verhitte discussie aan wanneer het tijd is voor een vechter om zijn handschoenen aan de wilgen te hangen. Niet alleen om de overduidelijke gezondheidsreden, maar ook de afbreuk die het kan doen aan een carriere als men te lang doorgaat. Echter kiest hij ervoor om door te vechten. Hij staat ingeroosterd tegen de Japanse strijder Yusuke Yachi. Deze vechter kent een record van 18-6 en heeft bij Rizin FF vier overwinningen bereikt. Zo won hij van Mario Sismundo, Daron Cruickshank en Satoru Kitaoka.

Gomi vs. Yachi:

Daarnaast is de line-up van Rizin FF 8 ook uitgebreid met de Braziliaanse Jiu-Jitsu specialist Gabi Garcia (4-0). Ze zal strijden tegen Shinobu Kandori (4-1). Ook Flyweight vechters Seiichiro Ito (12-1-2) en Kai Asakura (8-1) zullen de strijd aangaan in Japan.

Garcia zou het oorspronkelijk opnemen tegen Kandori tijdens de vorige oudjaarsavond editie van Rizin FF. Echter moest Kandori het gevecht gedwongen annuleren vanwege een opgelopen blessure. Er is voor dit gesprek een gewicht afgesproken van 95 kilogram.

Garcia vs. Kandori:

Rizin FF 9 organiseert ook een single-night kickboks toernooi met Mitsuhisa Sunabe vs. Yamoto Fujita en Tenshin Nasukawa vs. TBA:

De kaart van Rizin FF 8:

Gabi Garcia vs. Shinobu Kandori
Kai Asakura vs. Seiichiro Ito
Cindy Dandois vs. Reina Miura
Karl Albrektsson vs. Jiri Prochazka
Anthony Birchak vs. Jae Hoon Moon – bantamweight grand prix quarterfinal reserve bout
Shintaro Ishiwatari vs. Kevin Petshi – bantamweight grand prix quarterfinal
Takafumi Otsuka vs. Khalid Taha – bantamweight grand prix quarterfinal
Kyoji Horiguchi vs. Gabriel Oliveira – bantamweight grand prix quarterfinal
Manel Kape vs. Ian McCall – bantamweight grand prix quarterfinal

De kaart van Rizin FF 9:

Takanori Gomi vs. Yusuke Yachi
Shinju Nozawa-Auclair vs. Chelsea LaGrasse
Mirko Cro Cop vs. Tsuyoshi Kohsaka
TBA vs. TBA – women’s super atomweight grand prix final
Kanna Asakura vs. Maria Oliveira
Irene Cabello vs. Rena Kubota
TBA vs. TBA – bantamweight grand prix final
TBA vs. TBA – bantamweight grand prix semifinal
TBA vs. TBA – bantamweight grand prix semifinal

Volg MMA DNA voor al het MMA nieuws uit binnen- en buitenland!

Comments are closed.