breaking news

Rico Verhoeven verdedigt titel tegen Guto Inocente tijdens GLORY Amsterdam

August 22nd, 2018 | by Redactie
Rico Verhoeven verdedigt titel tegen Guto Inocente tijdens GLORY Amsterdam
GLORY
0

GLORY Heavyweight kampioen Rico Verhoeven vecht tijdens GLORY 59 in de Johan Cruijff ArenA tegen de Braziliaan Guto Inocente. Verhoeven is sinds 2013 ongeslagen en won maar liefst 16 partijen op rij voor de promotie. Zijn tegenstander Guto Inocente won zijn laatste 2 partijen en is sinds 2016 actief voor GLORY. Het is de eerste keer dat beide heren het tegen elkaar opnemen. 

Rico Verhoeven(KB 54-10-0/GLORY 17-1-0) is de te kloppen man bij GLORY. Verhoeven heeft in 17 partijen voor de organisatie er 16 gewonnen. Slechts eenmaal verloor de Nederlander van landgenoot Semmy Schilt via Unanimous Decision. Dit is inmiddels alweer vijf jaar geleden. Verhoeven won de Heavyweight titel in 2014 tegen Daniel Ghita. Sindsdien heeft Verhoeven zevenmaal zijn titel verdedigt tegen onder meer Benjamin Adegbuyi en Errol Zimmerman. Verhoeven versloeg in drie ”non-titlefights” Badr Hari, Ismael Lazaar en Antonio Bigfoot Silva. Daarna was het aan Jamal Ben Saddik om de titel van Rico uit te dagen. In een spannend gevecht bleek de conditie waar Rico over beschikt toch weer van onschatbare waarde. Verhoeven won de partij via een TKO in de vijfde ronde. Verhoeven zijn volgende partij stond gepland in Birmingham tegen Mladen Brestovac. Verhoeven domineerde de volledige partij en won via een Unanimous Decision.

Guto Inocente (KB 35-8-0/GLORY 6-1-0) vecht sinds 2016 mee bij GLORY en wist een indrukwekkend record neer te zetten van 5 winstpartijen en 1 verliespartij. Inocente is bekend geworden met MMA en vocht onder anderen in Strikeforce en de UFC. Binnen GLORY wist hij snel zijn draai te vinden. Zo won hij onder anderen van Brian Douwes en via een controversiële Split Decision van Hesdy Gerges. De enige nederlaag leed Inocente tegen Jamal Ben Saddik in Brussel vorig jaar. Inocente vocht tijdens GLORY 50 zijn eerste Heavyweight Tournament. In de eerste partij tegen Junior Tafa wist hij te winnen via een Decision. Echter liep Inocente een snee boven zijn oog op en kreeg hij geen toestemming van de artsen om de finale te vechten.

Volg MMA DNA voor al het MMA nieuws uit binnen- en buitenland! 

Tweet 20

Comments are closed.