breaking news

Rashid Magomedov vecht tegen Bobby Green in Kansas City

February 26th, 2017 | by Marcel Dorff

De UFC heeft het zelf nog niet officieel naar buiten gebracht, maar het management van Rashid Magomedov heeft laten weten dat hij op 15 April 2017 terugkeert in de Octagon tegen de Amerikaan Bobby Green. Het Lightweightgevecht zal plaatsvinden tijdens UFC on FOX 24 in Kansas City, Missouri. In de Octagon van het Sprint Center zullen beide mannen de degens kruisen. Het gevecht zal waarschijnlijk deel uit maken van de Preliminary Card.

Rashid Magomedov (MMA 19-2/UFC 4-1) is een van de meest onderschatte vechters in de UFC Lightweight divisie. De Rus uit Makhachkala, Dagestan kwam met een 15-1 record in 2014 de UFC binnen. Magomedov had daarvoor de prestigieuze M-1 Global titel in Rusland gewonnen en eenmaal verdedigd. Magomedov debuteerde in de UFC tegen Tony Martin. Een gevecht dat de Rus zou winnen via Unanimous Decision. Drie maanden later vocht Magomedov opnieuw, ditmaal in Brazilië tegen Rodrigo Damm. Magomedov had weinig moeite en won vrij eenvoudig via Unanimous Decision. Eind 2014 moest Magomedov opnieuw naar Brazilië. Ditmaal was Elias Silverio de tegenstander. Magomedov liet opnieuw zien over zeer sterke standup te beschikken. Magomedov liet het niet op de judges aankomen en versloeg Silverio drie seconden voor tijd via TKO. Eind 2015 stond de ongeslagen BJJ Specialist Gilbert Burns (opnieuw in Brazilië) tegenover Magomedov. Magomedov bleef zijn eigen spelletje spelen waardoor Burns nooit in zijn eigen spel kon komen. Ook ditmaal won de Rus in Brazilië van een Braziliaan. Dit leverde hem de extra bijnaam ”The Brazilian Killer” op. Mede door blessures moest Magomedov onder meer een gevecht met Chris Wade in Rotterdam afzeggen, maar keerde hij wel terug in November 2016. In Mexico was de gerankte Beneil Dariush de tegenstander. In een slopend gevecht was uiteindelijk Dariush via Unanimous Decision te sterk voor de Rus die zo zijn eerste verliespartij in de UFC moest slikken.

Bobby Green (MMA 23-7/UFC 4-2) kwam in 2013 via Strikeforce de UFC binnen. ”The King” had eerder in zijn carrière al titels gewonnen in de King of the Cage promotie de TFA promotie en de WFC organisatie. Green debuteerde in de UFC tegen Jacob Volkmann. Een succesvol debuut dat in de derde ronde werd beslist via een Rear Naked Choke Submission. Green won hiermee de Submission of the Night bonus. Vervolgens wist Green in 2013 nog tweemaal te winnen tegen respectievelijk James Krause (TKO) en Pat Healy (Unanimous Decision). In 2014 werd Green gekoppeld aan voormalig Strikeforce Lightweight Kampioen Josh Thomson. In een zeer attractief en evenwichtig gevecht was het uiteindelijk Green die er met de Split Decision overwinning vandoor ging. Eind 2014 vocht Green een Co-Main Event gevecht tegen Edson Barboza. Green die de hele wedstrijd zat te ”showboaten” wist Barboza nauwelijks te raken. Barboza deed dit omgekeerd wel en versloeg Green via Unanimous Decision. Vervolgens verdween Green wegens privé problemen en blessures ruim anderhalf jaar van het toneel. Pas in Juni 2016 maakte Green weer zijn rentree in de UFC tegen Dustin Poirier. Poirier overblufte Green vroeg in de eerste ronde van het gevecht, en wist via KO er al snel een einde aan te maken. Green zou vervolgens vechten tegen Josh Burkman, maar trekte zich terug wegens privé problemen. Green mag nu proberen tegen de taaie Magomedov zijn carrière weer een boost te geven.

Comments are closed.