breaking news

Rafael Natal kruist degens met Alessio Di Chirico tijdens UFC Long Island

May 26th, 2017 | by Marcel Dorff

Zojuist heeft de UFC bekend gemaakt dat de Braziliaan Rafael Natal op 22 Juli 2017 zijn opwachting zal maken tijdens UFC on FOX 25 in Uniondale, New York. Natal neemt het in de Middleweight divisie op tegen de Italiaan Alessio Di Chirico. Beide mannen treffen elkaar in de Octagon van het Nassau Veterans Memorial Coliseum. Het gevecht zal deel uit maken van de Preliminary Card.

Rafael Natal (MMA 21-8-1/UFC 9-6-1) is een BJJ Black Belt die traint bij de Renzo Gracie BJJ Academy. Natal heeft in de UFC wisselend succes gehad. Zo wist hij onder meer van mannen als Uriah Hall, Sean Spencer, Chris Camozzi en Tom Watson te verslaan. Maar verloor hij onder meer van Tim Kennedy en Robert Whittaker. Dat laatste verlies tegen Whittaker doorbrak een winstreak van 4 gevechten. Natal nam het in November 2016 op tegen Tim Boetsch. Boetsch maakte korte metten met de Braziliaan en sloeg hem vroeg in de eerste ronde KO. Natal zal nu moeten proberen zijn two fight losing streak te doorbreken.

Alessio Di Chirico (MMA 10-2/UFC 1-2) maakte in 2016 zijn debuut voor de UFC. Na Luigi Fioravanti en Alessio Sakara is Di Chirico de derde Italiaan in de UFC (inmiddels is daar met Marvin Vettori een vierde Italiaan aan toegevoegd). Di Chiricio nam het tijdens zijn debuut in Zagreb op tegen eveneens een debutant, namelijk Bojan Velickovic. In een zeer competitief gevecht wisten beide mannen zichzelf op een positieve manier aan het publiek te presenteren. Uiteindelijk gaven de ”judges” het gevecht unaniem aan Bojan Velickovic, waardoor Di Chirico zijn ongeslagen status kwijt was. In Augustus 2016 stond Di Chirico gematcht tegen de Zuid-Afrikaan Garreth McLellan. In een bloederig en zeer sterk gevecht van Di Chirico deed hij voldoende voor de overwinning binnen te slepen. Twee van de drie ”judges” gaven het gevecht aan de Italiaan die via Split Decision zijn eerste UFC overwinning kon bijschrijven. Helaas kon Di Chirico begin dit jaar die overwinning geen vervolg geven. Via Triangle Choke Submission vroeg in de eerste ronde moest hij zijn meerdere erkennen in Eric Spicely.

Comments are closed.