breaking news

Pitbull Freire vs. Derek Campos deel twee tijdens Bellator 194

January 12th, 2018 | by Stefan Van Erp
Pitbull Freire vs. Derek Campos deel twee tijdens Bellator 194
Bellator MMA
0

Patricky “Pitbull” Freire en Derek Campos vechten op 16 februari aanstaande tegen elkaar tijdens Bellator 194. Beide heren stonden in 2014 al eens tegenover elkaar. Destijds was het Freire die won via een TKO in de tweede ronde. Aanvankelijk zouden beide heren in december van 2016 al vechten maar toen gooide een blessure bij Freire roet in het eten. 

Patricky Freire (MMA 27-4/Bellator 15-4) vecht sinds 2010 voor de organisatie en wordt gezien als een van de attractiefste en beste vechters van de organisatie. In 2010 deed Freire mee aan het achtkoppige Bellator Featherweight toernooi. Freire kwam tot de finale, maar moest via Split Decision zijn meerdere erkennen in Joe Warren. Een jaar later deed Freire opnieuw mee aan dit toernooi. Ditmaal werden Georgi Karakhanyan, Wilson Reis en Daniel Straus verslagen waarna gevochten mocht worden tegen Kampioen Pat Curran. Freire verloor het gevecht tegen Curran via Split Decision. Vervolgens deed Freire in 2013 opnieuw mee aan het Bellator Featherweight toernooi. Opnieuw won Freire de finale. Ditmaal werd Justin Wilcox via KO verslagen. In 2014 was het dan eindelijk raak voor Freire. Via Unanimous Decision werd Pat Curran verslagen en was Freire de nieuwe Featherweight Kampioen. Vervolgens had Freire in 2015 twee succesvolle titelverdedigingen tegen Daniel Straus en Daniel Weichel, echter ging het bij de derde verdediging mis. Ditmaal was Daniel Straus wél te sterk via Unanimous Decision. Freire kwam in April 2016 terug met een Guillotine Choke Submission overwinning tegen Henry Corrales. Vervolgens werd op Lightweight een soort van superfight opgezet tegen voormalig UFC Lightweight Kampioen Benson Henderson. Henderson won via TKO in de tweede ronde door een beenblessure van Freire. Freire mocht vervolgens gaan proberen voor de derde maal te winnen van Daniel Straus en de Featherweight titel terug te heroveren. Dit gebeurde ook via een Guillotine Choke Submission in de tweede ronde.

Derek Campos (MMA 19-6/Bellator 8-4) had een slecht debuut binnen Bellator in 2012, maar wist vervolgens drie gevechten op rij te winnen. Waaronder een overwinning tegen huidig BAMMA Lightweight Kampioen Martin Stapleton. Vervolgens werd er in de vier gevechten erna drie keer verloren en eenmaal gewonnen. Wel moet gezegd worden dat daar gevechten tussen zaten tegen mannen als Michael Chandler en Patricky Freire. In 2016 begon Campos zijn zegereeks van vier partijen. Zo won hij via KO van Melvin Guillard, en werd daarna Djamil Chan via Unanimous Decision verslagen. Vervolgens was het de beurt aan Derek Anderson via een Unanimous Decision en versloeg hij in juli vorig jaar Brandon Girtz via een TKO. Campos is met deze overwinning bezig aan zijn beste periode in Bellator en daar zal een overwinning op Freire extra glans op geven.

Volg MMA DNA voor al het MMA nieuws uit binnen- en buitenland!

Comments are closed.