breaking news

Pieter Buist gaat voor HIT FC titel tegen Fares Ziam tijdens HIT FC V

February 18th, 2018 | by Marcel Dorff
Pieter Buist gaat voor HIT FC titel tegen Fares Ziam tijdens HIT FC V
Hit FC
0

De Bredase MMA vechter Pieter Buist heeft een drukke maand voor de boeg. Zo zal hij op 10 Maart 2018 voor de HIT FC Lightweight titel strijden tegen de Fransman Fares Ziam, en zal hij eveneens deelnemen aan het 4-men tournament van de WFL organisatie tijdens WFL MMA 2 op 24 Maart 2018. Dan zal MMA veteraan Brian Lo-A-Njoe de tegenstander zijn. Het evenement van de HIT FC organisatie zal overigens plaatsvinden in Horgen, Zwitserland.

Pieter Buist uit Breda is een groot Nederlands MMA talent. De Nova União Nederland en Hemmers Gym vechter is zeer allround en staat zowel staand als op de grond zijn mannetje. Buist die meerdere titels weten te winnen in het MMA heeft op dit moment een winstreak van drie gevechten. Die gevechten vonden plaats in 2017 en werden in de eerste ronde beslist. In Mei 2017 tijdens het allereerste WFL MMA evenement kreeg Buist het publiek nog op de banken door in de eerste ronde Jose Vava Kikumbi via een Standing Guillotine Choke te finishen. Buist nam vervolgens in Oktober van dat jaar een short notice partij aan bij de SHC organisatie. Buist won de Lightweight titel door Shamil Uvaysov via Triangle Choke in de eerste ronde te finishen. Zijn tegenstander op 10 Maart is Fares Ziam. Ziam is sinds 2014 in het Pro-MMA circuit te vinden, en heeft een mooi record met zeven overwinningen en twee verliespartijen. Ziam heeft op dit moment een winstreak van twee partijen en heeft een notable win staan tegen voormalig BAMMA kampioen Damien Lapilus.

Overigens zullen tijdens het HIT FC toernooi nog twee Nederlanders vechten. Willem Struik neemt het op tegen de Ier Mindaugas Gerve, en Donovan Panayiotis ontmoet de Fransman Ilkin Gasimov.

Blijf MMA DNA in de gaten houden voor het laatste MMA nieuws uit binnen-en buitenland.

Comments are closed.