breaking news

Phil Davis ontmoet ongeslagen Leonardo Leite tijdens Bellator 186

September 26th, 2017 | by Marcel Dorff

Het Braziliaanse Combate wist zojuist te melden dat de ongeslagen Braziliaan Leonardo Leite op 3 November 2017 zal vechten tegen voormalig Bellator MMA Light-Heavyweight Kampioen Phil Davis. Het gevecht zal plaatsvinden in het Bryce Jordan Center, beter bekend als Penn State University in Pennsylvania. Davis werd al eerder aangekondigd door de organisatie alleen was destijds de opponent nog niet bekend. Davis worstelde jaren aan de Penn State University.

Phil Davis (MMA 21-4-0-1/Bellator 4-1-0-0) staat vooral bekend om zijn worstelvaardigheden. Zo werd hij in 2008 NCAA Divion I kampioen worstelen en had hij een indrukwekkend record van 112 overwinningen en 17 verliespartijen. Nadat hij NCAA kampioen werd begon zijn professionele MMA carrière. De 31-jarige Amerikaan vocht zich na 4 partijen (alle 4 winst) naar binnen bij de UFC. Ook daar ging zijn winning streak voortvarend en mocht hij binnen 2 jaar tegen topcontender Rashad Evans vechten. De partij maakte de vijf ronden vol en Evans won via een dominante Unanimous Decision. Daarna vocht Davis nog zeven maal voor de UFC om daarna de overstap naar Bellator te maken. Na 3 overwinningen tegen respectievelijk Emanuel Newton (Submission), Francis Carmont (KO) en Muhammed “King Mo” Lawal (UD) mocht Phil Davis het eind vorig jaar opnemen tegen Light-Heavyweight Kampioen Liam McGeary. Davis domineerde het gevecht vanaf de start en won via Unanimous Decision. Vervolgens mocht hij dus zijn titel voor het eerst verdedigen tegen de man die hem voor de laatste keer wist te verslaan namelijk Ryan Bader. Bader versloeg Davis destijds in de UFC via Split Decision na drie rondes. Ditmaal duurde het gevecht vijf rondes, en opnieuw was het Bader die via Split Decision te sterk was en ditmaal de titel van Davis wist over te nemen.

Leonardo Leite (MMA 10-0/Bellator 0-0) is een 39-Jarige ongeslagen Braziliaan uit Rio de Janeiro. Leite heeft jarenlang zijn sporen verdiend in het Judo en het Jiu Jitsu. In beide sporten wist Leite veel toernooien te winnen en ook meermalig Wereldkampioen te worden. Leite was lid van het Braziliaanse Judo Team op de Olympische Spelen van 2008 en 2012. Leite begon pas in 2013 aan zijn Pro-MMA carrière. De Braziliaan is echter een zeer sterke allround vechter. Niet alleen op de grond maar ook staand staat Leite zijn mannetje. Na vier overwinning in zijn eerste vier gevechten werd Leite getekend door de inmiddels gefuseerde Legacy FC (inmiddels gefuseerd met RFA tot LFA). Leite won in zijn eerste gevecht voor de organisatie meteen de Light-Heavyweight titel door Myron Dennis na vier rondes via Rear Naked Choke Submission te finishen. De organisatie gaf Leite vervolgens ook een titelgevecht in de Middleweight divisie. Ditmaal waren er twee rondes nodig om Larry Crowe te verslaan en ook de Middleweight Titel op te eisen. Eind 2015 verdedigde Leite die titel nog via Unanimous Decision tegen Ryan Spann. In 2016 vocht Leite nog drie gevechten voor verschillende organisaties. Alle drie de wedstrijden werden gewonnen inclusief het Iron FC titelgevecht tegen Julio Juárez. Leite zal nu zijn Bellator MMA debuut maken.

Comments are closed.