breaking news

Paulo ”Borrachinha” treft voormalig Welterweight Kampioen Johny Hendricks in New York

August 8th, 2017 | by Marcel Dorff
Paulo ”Borrachinha” treft voormalig Welterweight Kampioen Johny Hendricks in New York
UFC
0

De Braziliaanse Combate journalist Marcelo Russio wist zojuist te melden dat de ongeslagen Paulo ”Borrachinha” op 4 November 2017 zijn opwachting zal maken tijdens UFC 217 in New York, New York. ”Borrachinha” neemt het op in de Middleweight divisie tegen voormalig UFC Welterweight Kampioen Johny Hendricks. Het gevecht zal plaatsvinden in de Madison Square Garden Arena. Het is niet bekend of het gevecht behoort tot de Preliminary Card of Main Card.

Paulo Henrique Costa (MMA 10-0/UFC 2-0) probeerde in 2014 via TUF Brazil 3 de UFC binnen te komen. ”Borrachinha” won zijn eliminatie partij en mocht dus het huis in. Echter verloor hij de kwartfinale van latere finalist Marcio Alexandre Jr. via Split Decision waarna zijn UFC avontuur ophield. Vervolgens wist Costa in zijn vijf partijen erna vijfmaal te winnen in de eerste ronde, en daar bovenop ook nog eens twee wereldtitels te pakken. Waaronder de prestigieuze Jungle Fight titel. Met zeven (T)KO’s en één Submission in acht gevechten kwam Costa in 2016 alsnog de UFC binnen. De Braziliaan had een finishratio van 100% waarvan allemaal in de eerste ronde. Het finishratio van 100% bleef in tact ook na zijn UFC debuut. Zo werd de Zuid-Afrikaan Garreth McLellan in de eerste ronde via TKO verslagen. ”Borrachinha” verdiende hier ook nog eens de Performance of the Night bonus mee. Tijdens zijn tweede gevecht voor de organisatie nam ”Borrachinha” het op tegen heavy-hitter Oluwale Bamgbose. In een zeer attractieve strijd wist de Braziliaan uiteindelijk het gevecht via TKO in de tweede ronde te finishen.

Johny Hendricks (MMA 18-7/UFC 13-7) kwam in 2009 met een 5-0 record de UFC binnen. Hendricks wist zichzelf in vier jaar tijd op te werken tot een absolute contender in de UFC Welterweight divisie. Zo wist Hendricks in elf gevechten liefst tienmaal aan het langste eind te trekken. Hendricks boekte KO overwinningen op Amir Sadollah, TJ Waldburger, Martin Kampmann en Jon Fitch. Hendricks verloor van Rick Story. Uiteindelijk leverde een overwinning tegen Carlos Condit een titelgevecht op tegen de Canadese MMA Legende Georges St.Pierre. Veel mensen hadden Johny Hendricks als winnaar, maar uiteindelijk kreeg St.Pierre de overwinning toegekend via Split Decision. St.Pierre kondigde zijn vertrek aan, waardoor Hendricks vier maanden later mocht vechten voor de vacante UFC Welterweight Titel tegen Robbie Lawler. In een close gevecht was Hendricks uiteindelijk na drie rondes te sterk via Unanimous Decision. De UFC plande een rematch in tegen Robbie Lawler. Ditmaal was het Lawler die via een Split Decision te sterk was. Hendricks revancheerde zich vervolgens begin 2015 via een Unanimous Decision overwinning tegen Matt Brown. Echter begonnen vanaf dat moment de gewichtsproblemen voor Hendricks. Driemaal was Hendricks te zwaar. Hierdoor werd een gevecht tegen Tyron Woodley op het laatste moment geannuleerd. In 2016 beleefde Hendricks met drie verliespartijen op rij een absoluut dieptepunt in zijn carrière. De Amerikaan zat in een vrije val, en hoopte dat hij een gewichtsklasse hoger wel weer dat momentum zou vinden wat hem ooit zo sterk maakte. Tegen Hector Lombard in Halifax zagen we weer vlagen van de oude Johny Hendricks terug. Hendricks won het gevecht via Unanimous Decision en was duidelijk opgelucht. Echter kon ”Bigg Rigg” in Juni dit jaar die overwinning geen goed vervolg geven. Hendricks mistte opnieuw gewicht en verloor tot overmaat van ramp in de tweede ronde via TKO van Tim Boetsch.

Comments are closed.