breaking news

Patricky “Pitbull” vs. Ryan Scope is het Main Event voor Bellator Newcastle

December 7th, 2018 | by Marcel Dorff
Patricky “Pitbull” vs. Ryan Scope is het Main Event voor Bellator Newcastle
Bellator MMA
0

Vorige week werd al bekend dat Bellator MMA op 9 Februari 2019 zou terugkeren in de Metro Radio Arena in Newcastle, Engeland. De organisatie heeft nu ook het Main Event bekend gemaakt. Voormalig titeluitdager Patricky “Pitbull” Freire maakt zijn opwachting tegen BAMMA Lightweight Kampioen Ryan Scope. Eveneens maakt ook Geordie Shore’s Aaron Chalmers tijdens het Co-Main Event zijn opwachting. Zijn tegenstander wordt op een later tijdstip bekend gemaakt.

Patricky Freire (MMA 20-8/Bellator 13-6) behoeft eigenlijk geen intro. De Braziliaan is samen met zijn broertje Patricio een van de bekendste gezichten van de Bellator MMA organisatie. Freire maakte al in 2011 zijn debuut voor de promotie. Zo deed hij mee aan het Lightweight toernooi. Freire behaalde via twee spectaculaire KO overwinningen de Finale maar verloor van Pat Curran via Unanimous Decision. Na vervolgens UFC veteraan Kurt Pellegrino verslagen te hebben brak er een slechte periode aan voor de Braziliaan die drie gevechten op rij verloor. Freire richtte zich echter op en deed vier jaar na zijn eerste toernooi deelname wederom mee aan het Lightweight toernooi. En wederom werd in de Finale verloren, ditmaal van de Pool Marcin Held. Freire pakte vervolgens drie overwinningen in vier gevechten en mocht voor de titel vechten tegen Kampioen Michael Chandler. Helaas voor Freire ging hij vroeg in de eerste ronde KO. Echter heeft de Braziliaan sindsdien een winstreak neergezet van vier gevechten. Toppers als Josh Thomson, Benson Henderson en Derek Campos (voor de tweede maal) werden allen verslagen. In zijn meest recente partij was hij snel klaar met voormalig UFC topcontender Roger Huerta. Huerta werd vroeg in de tweede ronde via KO gestopt.

Ryan Scope (MMA 11-1/Bellator 0-0) is een Engelse vechter die in 2008 zijn Pro-MMA debuut maakte. Na een winstreak van zes partijen te hebben neergezet in het regionale Britse circuit tekende Scope in 2013 bij de prestigieuze BAMMA organisatie. Daar wist hij zijn debuut via Triangle Choke Submission in de eerste ronde te winnen van Luke Newman. Na vervolgens een klein uitstapje naar een andere organisatie keerde Scope een jaar na zijn debuut overwinning voor BAMMA terug bij de organisatie. In zijn tweede partij voor BAMMA werd Ali Arish verslagen via Unanimous Decision. Hierna maakte Scope met succes zijn debuut voor de ACB organisatie. De sterke Yusup Umarov werd verslagen. Het bleef echter bij dit ene gevecht. Scope zou vervolgens voor de M4TC titel vechten tegen de Welshman Lewis Long. Long bracht Scope zijn eerste (en voorlopig enige) verliespartij in zijn Pro-MMA carrière toe. Scope verloor via Rear Naked Choke Submission in de eerste ronde. Tien maanden later vocht Scope bij BAMMA voor de Lightweight titel tegen UFC veteraan Mickael Lebout. Scope won het gevecht via Split Decision. De Engelsman tekende vervolgens bij Bellator MMA. In Mei 2018 zou hij zijn debuut maken tegen Martyn Harris in Londen. Echter had Harris problemen met zijn gewicht en ging de partij niet door. Nu mag Scope zijn debuut maken tijdens het Main Event tegen een van de beste vechters van de organisatie.

Powered by Aiki Budo.

Blijf MMA DNA in de gaten houden voor het laatste MMA nieuws uit binnen-en buitenland.

Comments are closed.