breaking news

Patrick Côté beëindigt actieve MMA carrière

April 9th, 2017 | by Marcel Dorff

De 37-Jarige Canadees Patrick Côté heeft afgelopen nacht na afloop van zijn verloren partij tegen Thiago Alves zijn afscheid aangekondigd. Côté liet weten ”win, lose or draw” dat dit zijn laatste partij was in zijn Pro-MMA carrière. De sympathieke Canadees sluit zijn MMA carrière af met een record van 23-11 (UFC 10-11). Côté vocht eenmaal voor de UFC Middleweight titel tegen Anderson Silva. Côté verloor uiteindelijk in de derde ronde door een knieblessure.

Patrick Côté (MMA 23-11/UFC 10-11) is een Frans-Canadees die al in 2004 zijn debuut voor de UFC maakte op short notice tegen Tito Ortiz. Côté verloor deze partij via Unanimous Decision. Nadat vervolgens ook van Joe Doerksen en Chris Leben werd verloren mocht Côté vertrekken uit de UFC. Echter keerde hij via TUF 4 een jaar later terug en haalde hij de finale. De finale ging verloren tegen Travis Lutter, maar Côté was terug. Hierna weet Côté een winstreak van vier gevechten te pakken met onder andere overwinningen tegen Kendall Grove en Ricardo Almeida. Door deze overwinningen mag Côté in Oktober 2008 voor de UFC Middleweight Titel vechten tegen Anderson Silva. Côté vecht goed maar heeft pech dat zijn knie het in het begin van de derde ronde het ”begeeft”. Vervolgens verliest Côté nog tweemaal en krijgt hij geen contractverlenging. Na zichzelf vervolgens in het Canadese MMA circuit weer omhoog te hebben gewerkt klopt de UFC opnieuw aan bij Côté. Echter gaat zijn comeback gevecht niet als gepland. De Canadees verliest via Unanimous Decision van Cung Le. Vervolgens weet Côté in zeven gevechten liefst zesmaal als winnaar uit de bus te komen. Zo worden mannen als Kyle Noke, Ben Saunders en Josh Burkman verslagen. De enige setback komt tegen de huidige titeluitdager Stephen Thompson via Unanimous Decision verlies. Het voorlaatste gevecht van Côté in Juni 2016 was helaas voor de Canadees geen succes. In de derde ronde werd voor eigen publiek verloren van Donald Cerrone via TKO. Afgelopen nacht vocht Côté in een zeer aantrekkelijke pot tegen de Braziliaan Thiago Alves. Alves was echter wat ”cleaner” met zijn stoten en won verdiend via Unanimous Decision.

Wij van MMA DNA bedanken Patrick Côté voor zijn geweldige gevechten door de jaren heen. En wensen hem veel succes en geluk toe.

Bekijk hieronder het post-fight interview van Côté.

Comments are closed.