breaking news

Oud UFC vechter Michael Kuiper vecht zaterdag in Amersfoort

May 1st, 2017 | by Lennart Van Arendonk

Aanstaande zaterdag 6 mei 2017 staat de oud Ultimate Fighting Championship vechter ingeroosterd om te strijden tegen Achmed Bayrak (5-7). Het gevecht wordt georganiseerd door de promotie Battle Events en zal plaats vinden in de ring van Sporthal Zielhorst in Amersfoort. Naast deze professionele Mixed Martial Arts partij staan er ook enkele A, B, C en N kickboks partijen op de agenda. Het beloofd net als Battle Events Zwolle, een spectaculaire avond te worden.

Michael Kuiper is een bekende Nederlandse vechter met een professioneel record van dertien om vier. Naast zijn carrière onder contract van de UFC, kent Kuiper partijen bij promoties als Staredown, Strength and Honour en Titan Fighting Championship. Acht partijen wist hij af te maken met een knock-out, vier met submission en slechts één met een beslissing. Dat Kuiper komt om zijn partijen voor de bel te beëindigen wordt dan ook bevestigd met deze cijfers.

Lees hier over Michael Kuiper zijn loopbaan bij de Ultimate Fighting Championship:

Deze zwarte band Judo atleet kwam de UFC binnen met een ongeslagen record van 11-0. (waarvan 10 finishes). Zijn eerste tegenstander in de UFC zou de Braziliaan Rafael Natal zijn. Natal is een BJJ BlackBelt en moet het dus vooral hebben van zijn grondwerk en submission skills. Een vrij gelijkwaardige partij tussen Natal en Kuiper was het gevolg. Helaas voor Kuiper was Natal in alle rondes net iets overtuigender en net iets scherper waardoor Natal met de overwinning aan de haal ging.

De volgende tegenstander van Kuiper was Jared Hamman. Hamman die een worstelachtergrond had maar zijn partijen toch vooral op KO wist te winnen. Ondanks dit gegeven was het Michael Kuiper die staand sterker was dan Jared Hamman. In de tweede ronde wist Kuiper met stoten Hamman hard te raken die moest opgeven (TKO). Ruim een half jaar later was Tom Lawlor de volgende tegenstander van Kuiper. Kuiper die niet minder was dan Lawlor maar in de tweede ronde in de geliefde Guillotine Choke van Tom Lawlor terecht kwam. Aftikken was de enige optie. Kuiper wist vervolgens dat hij zijn volgende gevecht waarschijnlijk zou moeten winnen om in de UFC te mogen blijven. Bradley Scott zou zijn tegenstander zijn. Scott verloor de finale van TUF 10 maanden eerder en was opzoek naar zijn eerste UFC overwinning. Deze kwam door middel van een ‘Front Choke’ submission in de eerste ronde.

Naast zijn bovenstaande carrière onder contract van de UFC, kent Kuiper ook partijen bij promoties als Staredown, Strength and Honour en Titan Fighting Championship. Acht partijen wist hij af te maken met een knock-out, vier met submission en slechts één met een beslissing. Dat Kuiper komt om zijn partijen voor de bel te beëindigen wordt dan ook bevestigd met deze cijfers.

Naast zijn partij tegen Michael Kuiper staat hij ook ingeroosterd om op 26 mei 2017 te vechten tegen Furacou Machado tijdens CFC.

Comments are closed.