breaking news

Oskar Piechota debuteert voor eigen publiek tegen Jonathan Wilson

August 9th, 2017 | by Stefan Van Erp

Oskar Piechota zal zijn debuut voor eigen publiek gaan maken tijdens UFC Fight Night 118 in Gdansk, Polen tegen Jonathan Wilson. Piechota is de voormalig Cage Warriors Middleweight kampioen en tekende onlangs een contract bij de UFC. Voor Wilson wordt het een belangrijke partij om zijn carrière te mogen vervolgen bij de UFC.

Jonathan Wilson (MMA 7-2/UFC 1-2) maakte ruim een jaar geleden zijn UFC debuut tegen Chris Dempsey. De op dat moment ongeslagen Wilson won via KO in de eerste minuut van de eerste ronde. Een zeer sterk debuut dus. Vervolgens vocht Wilson afgelopen Juni tijdens UFC 199 tegen een nieuwkomer, namelijk Luis Henrique Da Silva. In een gelijkwaardige partij wist Da Silva de ongeslagen Wilson te verslaan via TKO in de tweede ronde. Daarna nam Wilson het op tegen Ion Cutelaba in Portland. Wilson verloor via een Unanimous decision en lijkt nu een “do or die” partij te moeten gaan vechten tegen Piechota.

Oskar Piechota (MMA 9-0-1/UFC 0-0) is een 27-jarige MMA vechter uit Gdansk, Polen. Deze vechter kent een professioneel record van negen om nul en heeft gevochten voor promoties als RING XF, IRFA, Spartan Fight en Cage Warriors Fighting Championship (CWFC). Hier wist hij recent Jason Radcliffe te verslaan in slechts tweeëndertig seconden. Tijdens Cage Warriors 85 in de O2 Academy van Bournemouth, Engeland ontving hij het goud en een toegangsticket voor de UFC. Nu mag hij dus voor eigen publiek gaan proberen om zijn ongeslagen status te behouden.

Volg MMA DNA voor al het MMA nieuws uit binnen- en buitenland!

Comments are closed.