breaking news

Ongeslagen Magomed Bibulatov vecht tegen John Moraga tijdens UFC 216

July 31st, 2017 | by Marcel Dorff

Tsjetsjeense nieuwssites maakten eerder al bekend dat de ongeslagen Tsjetsjeen Magomed Bibulatov op 7 Oktober 2017 zijn opwachting zou gaan maken tijdens UFC 216 in Las Vegas, Nevada. Zojuist heeft Akhmat Fight Club bevestigd dat Bibulatov die avond de Octagon deelt met The MMA Lab vechter John Moraga. Het Flyweightgevecht zal plaatsvinden in de T-Mobile Arena. Het is niet bekend of het gevecht op de Preliminary Card of Main Card plaats zal vinden.

John Moraga (MMA 17-6/UFC 6-5) komt uit voor The MMA Lab. Hier traint hij onder de hoede van trainer John Crouch in Glendale, Arizona. Moraga kwam als tweevoudig MMA Kampioen in 2012 de UFC binnen. Daar wist hij meteen in zijn debuut te imponeren door Ulysses Gomez via KO in de eerste ronde te stoppen. Nadat in hetzelfde jaar ook veteraan Chris Cariaso via Guillotine Choke Submission in de derde ronde werd gestopt, beloonde de UFC Moraga met een titelgevecht in 2013 tegen Demetrious Johnson. Moraga wist Johnson tot de vijfde ronde te krijgen, maar verloor uiteindelijk laat in die vijfde ronde via Armbar Submission. Het duurde vervolgens tot 2014 alvorens we Moraga weer terug zagen in de Octagon. In dat jaar vocht hij liefst viermaal voor de UFC. Zo wist Moraga te winnen van Dustin Ortiz, Justin Scoggins en Willie Gates. Alleen topcontender John Dodson was voor de tweede maal in de carrière van Moraga te sterk. Beide mannen vochten ooit in een andere organisatie tegen elkaar. Mede door blessures vocht Moraga in 2015 en 2016 slechts tweemaal. In 2015 werd verloren via Unanimous Decision van topcontender Joseph Benavidez, en vorig jaar werd enigszins verrassend verloren tijdens International Fight Week van de Braziliaan Matheus Nicolau. Moraga pakte begin dit jaar een partij tegen Sergio Pettis aan op short notice als invaller voor Jussier Formiga. Sergio Pettis won het gevecht uiteindelijk via Unanimous Decision, waardoor Moraga zal moest winnen om zijn ranking te behouden in zijn daarop volgende gevecht tegen UFC debutant Ashkan Mokhtarian. Moraga deed wat van hem verwacht werd, en won het boeiende gevecht via Unanimous Decision. Hierdoor bleef een plek binnen de Top 15 voor Moraga gehandhaafd.

Magomed Bibulatov (MMA 14-0/UFC 1-0) is een vechter die door veel fans wordt gezien als een grote bedreiging voor Kampioen Demetrious Johnson. Bibulatov is nog ongeslagen in viertien partijen en heeft vooral in het Russische circuit veel goede dingen laten zien. Zo wist hij de toernooien bij de ACB en de WFCA organisaties te winnen. Ook pakte Bibulatov een Internationale MMA titel door in 2015 Donovan Frelow te verslaan via Unanimous Decision en zo de WSOF Flyweight Titel te veroveren. Bibulatov maakte eerder dit jaar tijdens UFC 210 in Buffalo, New York zijn debuut voor de UFC tegen de Filippijn Jenel Lausa. Ondanks een punt in mindering wegens een illegale techniek won Bibulatov vrij eenvoudig via Unanimous Decision. Bibulatov traint bij de Akhmat Fight Club, de gym van de Tsjetsjeense President Ramzan Kadyrov.

Comments are closed.