breaking news

Ongeslagen Benito Lopez treft Ricky Simon tijdens UFC 227 in Los Angeles

June 8th, 2018 | by Marcel Dorff
Ongeslagen Benito Lopez treft Ricky Simon tijdens UFC 227 in Los Angeles
UFC
0

De ongeslagen Team Alpha Male vechter Benito Lopez keert op 4 Augustus 2018 terug in de Octagon. De Amerikaan treft tijdens UFC 227 in Los Angeles, Californië voormalig LFA kampioen Ricky Simon in de Bantamweight divisie. Dit wist Lance Pugmire van de LA Times te melden. Beide vechters treffen elkaar in de Octagon van het Staples Center. Het gevecht zal deel uit maken van de Preliminary Card.

Benito Lopez (MMA 9-0/UFC 1-0) is een ongeslagen vechter die uitkomt voor Team Alpha Male. Lopez maakte vooral furore in zijn thuisstaat Californië. Daar wist hij bij organisaties als King of the Cage en West Coast FC zijn gevechten allemaal winnend af te sluiten. Overigens maakte Lopez zijn Pro-MMA debuut voor Bellator MMA. Daar won hij via Unanimous Decision van Oscar Ramirez. In Augustus 2017 deed Lopez mee aan de 7de week van de Dana White’s Tuesday Night Contender Series. Lopez nam het op tegen voormalig Legacy FC Kampioen Steven Peterson. In een zeer sterk gevecht van beide kanten was het uiteindelijk Lopez die het gevecht via Split Decision wist te winnen. Dana White was onder de indruk en bood Lopez een contract aan bij de UFC. Lopez maakte vervolgens in December 2017 tijdens UFC Fresno zijn promotionele debuut tegen Albert Morales. In een zeer leuk gevecht van beide kanten won Lopez via Unanimous Decision.

Embed from Getty Images

Ricky Simon (MMA 13-1/UFC 1-0) is een groot Mexicaans Amerikaans talent. Na zeven overwinningen in evenveel partijen binnen het amateur circuit maakte Simon in 2014 de overstap naar het professionele circuit. Simon wist in zijn eerste twee jaren als professional een record neer te zetten van 6-0 met onder meer een overwinning tegen Jeremiah Labiano. Vervolgens tekende Simon bij de Titan FC organisatie. Na een goed debuut tegen Alex Soto mocht Simon voor de titel vechten tegen Anderson dos Santos. Simon verloor via Rear Naked Choke Submission in de tweede ronde. Het eerste verlies in de carrière van Simon. Echter herpakte Simon zich in de KOTC organisatie met twee overwinningen in het eerste kwart van 2017. Dit trok de aandacht van de UFC. Hierdoor mocht Simon tijdens de vijfde week van de Dana White’s Tuesday Night Contender Series zijn opwachting maken tegen Donavon Frelow. In een zeer attractieve partij won Simon via Split Decision. Ondanks een sterke vertoning volgens Dana White niet goed genoeg om een contract te verdienen. Simon ging naar de LFA organisatie en mocht tijdens zijn debuut meteen voor de vacante Bantamweight titel vechten tegen UFC veteraan Chico Camus. Simon won via Unanimous Decision en pakte de titel. In Maart 2018 verdedigde Simon de titel via een snelle KO tegen Vinicius Zani. Hierdoor mocht Simon alsnog zijn UFC debuut gaan maken. En wel tijdens UFC Atlantic City in April 2018 tegen de Georgiër Merab Dvalishvili. Dvalishvili leek het gevecht naar zich toe te trekken, maar kwam vast te zitten in een Guillotine Choke veertig seconden voor het einde. Echter tikte Dvalishvili niet af en wist hij de ronde door te komen. De dienstdoende scheidsrechter stopte alsnog het gevecht (na de toeter) en gaf de overwinning aan Simon. Een zeer controversieel besluit.

Embed from Getty Images

Blijf MMA DNA in de gaten houden voor het laatste MMA nieuws uit binnen-en buitenland.

Comments are closed.