breaking news

Ongeslagen Bantamweights Manny Bermudez en Benito Lopez treffen elkaar tijdens UFC 233

December 7th, 2018 | by Marcel Dorff
Ongeslagen Bantamweights Manny Bermudez en Benito Lopez treffen elkaar tijdens UFC 233
UFC
0

De UFC heeft een nieuw Bantamweight gevecht toegevoegd aan de UFC 233 card in Anaheim, Californië op 26 Januari 2019. FloCombat weet te melden dat de ongeslagen vechters Manny Bermudez en Benito Lopez elkaar treffen in de Octagon van het Honda Center. Het gevecht zal deel uit maken van de Preliminary Card.

Manny Bermudez (MMA 13-0/UFC 2-0) is een van de grootste talenten in de Eastcoast scene van de Verenigde Staten. Na een succesvolle amateur carrière maakte Bermudez in 2015 de overstap naar het professionele niveau. Bermudez vocht in zijn carrière voor de Cage Titans en CES MMA promoties en heeft tot dusver al zijn gevechten in winst weten om te zetten. Bermudez heeft onder meer overwinningen op zijn resumé staan tegen Bendy Casimir, Saul Almeida en Tony Gravely. Eind Januari 2018 pakte Bermudez zijn elfde overwinning op rij door Seth Basler via een Triangle Choke Submission vroeg in de eerste ronde te verslaan. Dit was voor de UFC de doorslag om Bermudez een contract aan te bieden. Bermudez debuteerde tijdens UFC Orlando tegen Albert Morales. Bermudez zette een sterke performance neer, en pakte via Guillotine Choke Submission in de tweede ronde zijn eerste overwinning in de Octagon. Hierdoor bleef het ongeslagen record van de Amerikaan eveneens intact. Tijdens UFC Liverpool in Mei 2018 zou Bermudez het opnemen tegen Davey Grant. Echter zorgde een infectie bij Grant ervoor dat het gevecht werd gecanceld. Beide mannen zouden vervolgens in Juli 2018 tijdens UFC Hamburg opnieuw tegen elkaar ingeroosterd worden. Bermudez showde zijn ”Bermudez Triangle” en won het gevecht via Submission binnen een minuut.

Embed from Getty Images

Benito Lopez (MMA 9-0/UFC 1-0) is een ongeslagen vechter die uitkomt voor Team Alpha Male. Lopez maakte vooral furore in zijn thuisstaat Californië. Daar wist hij bij organisaties als King of the Cage en West Coast FC zijn gevechten allemaal winnend af te sluiten. Overigens maakte Lopez zijn Pro-MMA debuut voor Bellator MMA. Daar won hij via Unanimous Decision van Oscar Ramirez. In Augustus 2017 deed Lopez mee aan de 7de week van de Dana White’s Tuesday Night Contender Series. Lopez nam het op tegen voormalig Legacy FC Kampioen Steven Peterson. In een zeer sterk gevecht van beide kanten was het uiteindelijk Lopez die het gevecht via Split Decision wist te winnen. Dana White was onder de indruk en bood Lopez een contract aan bij de UFC. Lopez maakte vervolgens in December 2017 tijdens UFC Fresno zijn promotionele debuut tegen Albert Morales. In een zeer leuk gevecht van beide kanten won Lopez via Unanimous Decision. Lopez werd vervolgens in Augustus 2018 gematcht tegen Ricky Simon. Echter raakte Lopez geblesseerd waardoor hij de partij moest afzeggen.

Embed from Getty Images

Powered by Aiki Budo.

Blijf MMA DNA in de gaten houden voor het laatste MMA nieuws uit binnen-en buitenland.

Comments are closed.