breaking news

Ongeslagen Anastasia Yankova treft Kate Jackson tijdens Bellator 200 in Londen

March 19th, 2018 | by Marcel Dorff

De Russische Anastasia Yankova maakt na een jaar afwezigheid haar terugkeer in de Bellator Cage. Tijdens Bellator 200 in Londen, Engeland is thuisfavoriete Kate Jackson in de Women’s Flyweight divisie de opponente. Dit wist MMAJunkie bekend te maken. Beide vrouwen treffen elkaar in “The SSE Arena Wembley” op 25 Mei 2018 op de Preliminary Card.

Anastasia Yankova (MMA 5-0/Bellator 3-0) is een Russische MMA vechtster die bij het grote publiek bekend werd toen ze in 2016 een contract bij Bellator MMA tekende. De Russische die ook haar bijverdiensten heeft als model had een sterk debuut voor de organisatie. Zo versloeg ze na iets meer dan anderhalve minuut Anjela Pink via Armbar Submission. Dit was overigens tijdens het eerste bezoek van Bellator in Turijn. In September 2016 vocht Yankova in haar VS debuut tegen de eveneens ongeslagen Veta Arteaga. In een zeer gelijk opgaand gevecht won Yankova een zeer controversiële Split Decision en bleef ze ongeslagen in haar Pro-MMA carrière. De Russische vocht tot nu toe al haar gevechten voor Bellator op een Catchweight van 130lbs. Dit komt mede doordat Bellator nauwelijks vrouwelijke Flyweights onder contract had, het eigenlijke ”vechtgewicht” van Yankova. Hierdoor vocht ze in April 2017 wederom in een Catchweight gevecht tegen Elina Kallionidou. Ditmaal won Yankova via Unanimous Decision. Nu zal ze in Londen eindelijk haar Flyweight debuut gaan maken.

Kate Jackson (MMA 9-3-1/Bellator 1-1-0) is een Engelse MMA vechtster die sinds 2009 in het Pro-MMA vecht. Jackson vocht vooral in kleinere organisatie, maar wierf in 2016 bekendheid toen ze meedeed aan het 23ste seizoen van The Ultimate Fighter. Jackson won haar eliminatiegevecht via TKO van Irene Rivera en sloot aan bij Team Claudia (Gadelha). Na ook in de kwartfinale Ashley Yoder verslagen te hebben verloor ze uiteindelijk in de halve finale van de latere winnares Tatiana Suarez. Niet de UFC maar Bellator MMA gaf Jackson een contract. Jackson debuteerde in Augustus 2017 tegen Colleen Schneider. Jackson won het gevecht in verband met een knieblessure van haar tegenstandster via TKO. In December 2017 vocht Jackson vervolgens tijdens het Co-Main Event van Bellator 191 in Newcastle tegen Valerie Letourneau. Jackson verloor het gevecht via Unanimous Decision.

Comments are closed.