breaking news

Nik Lentz treft Leonardo Santos tijdens UFC Fight Night Utica

April 16th, 2018 | by Marcel Dorff
Nik Lentz treft Leonardo Santos tijdens UFC Fight Night Utica
UFC
0

Nik Lentz zal op 1 Juni 2018 terugkeren in de Octagon. De Amerikaan neemt het op in de Lightweight divisie tegen de Braziliaan Leonardo Santos. Beide vechters treffen elkaar tijdens UFC Fight Night 131 in Utica, New York. Het gevecht zal plaatsvinden in de Octagon van het Adirondack Bank Center op de Preliminary Card.

Nik Lentz (MMA 27-8-2-1/UFC 11-5-1-1) mag inmiddels al een echte veteraan binnen de UFC genoemd worden. Lentz vecht al ruim 7 jaar in de UFC, en is altijd een zeer sterke kracht in zowel de Featherweight als de Lightweight divisie geweest. Zo wist Lentz mannen als Hacran Dias, Manvel Gamburyan, Diego Nunes en Tyson Griffin te verslaan. Eind 2013 was Lentz na een winstreak van drie gevechten heel dicht bij een titelgevecht tegen José Aldo, maar Chad Mendes gooide roet in het eten door Lentz te verslaan via Unanimous Decision. Lentz keerde vervolgens na zijn Fight of the Night verlies in Mei 2015 tegen Charles Oliveira terug naar de Lightweight divisie. Sindsdien vocht Nik Lentz nog tweemaal, en wist hij beide partijen tegen Danny Castillo en Michael McBride winnend af te sluiten. De American Top Team vechter probeerde in Februari 2017 daar een derde overwinning aan toe te voegen tegen de Wereldkampioen Sambo Islam Makhachev. Makhachev bleek uiteindelijk te sterk voor Lentz, waardoor de Amerikaan verloor via Unanimous Decision. Lentz werd vervolgens meerdere malen gematcht tegen Will Brooks, echter werd de partij een paar keer uitgesteld vanwege blessures. Uiteindelijk namen beide mannen het tegen elkaar op tijdens UFC Sydney in November 2017. Lentz won het gevecht via Guillotine Choke Submission in de tweede ronde en pakte daar ook de Performance of the Night bonus mee.

Leonardo Santos (MMA 16-3-1/UFC 5-0-1) is een Braziliaan die via TUF Brazil 2 de UFC binnen kwam. Santos kwam tot de halve finale, hierin verloor hij van de Argentijn Santiago Ponzinibbio. Echter brak Ponzinibbio zijn hand tijdens het gevecht, waardoor hij de finale niet kon vechten. Santos mocht hierdoor als vervanger de finale vechten tegen William Macario. Santos wist vlak voor het einde het gevecht via Arm-Triangle Choke Submission te beslissen en het toernooi op zijn naam te schrijven. Begin 2014 zagen we Santos voor de tweede maal in de UFC. Zijn tegenstander was de Noord-Ier Norman Parke. Santos had geluk dat Parke een punt aftrek kreeg omdat hij de broek van Santos greep. Hierdoor won Parke niet maar eindigde het gevecht in een Draw. In het vervolg van 2014 wist Santos de Mexicaan Efrain Escudero te verslaan via Unanimous Decision. In 2015 vocht Santos tweemaal in de UFC. In zijn beste jaar tot nog toe voor de organisatie versloeg hij Tony Martin via Rear Naked Choke Submission, en versloeg hij voor velen verrassend de sterk geachte Kevin Lee via TKO in de eerste ronde. Tijdens zijn voorlopig laatste gevecht in de UFC vocht Santos in Oktober 2016 in Manchester tegen zijn landgenoot Adriano Martins. Santos won een controversiële Split Decision, en is nog altijd ongeslagen in de UFC. Santos zou vervolgens in Juni 2017 terugkeren tijdens UFC 212 tegen Olivier Aubin-Mercier, maar raakte geblesseerd. Tot frustratie van de Braziliaan werd hij vervolgens niet meer ingepland door de UFC.

Comments are closed.