breaking news

Nieuwe tegenstandster Létourneau en Archuleta vs Peralta toegevoegd aan Bellator 201

June 1st, 2018 | by Stefan Van Erp
Nieuwe tegenstandster Létourneau en Archuleta vs Peralta toegevoegd aan Bellator 201
Bellator MMA
0

Valerie Létourneau heeft een nieuwe tegenstandster voor Bellator 201. In eerste instantie zou Létourneau het opnemen tegen Bruna Ellen maar deze heeft zich terug moeten trekken door een blessure. Létourneau neemt het nu op tegen Kristina Williams. Tevens heeft Bellator bekend gemaakt dat Juan Archuleta het op gaat nemen tegen Robbie Peralta. Bellator 201 wordt gehouden op 29 juni in Temacula, Californië. 

Valérie Létourneau (MMA 9-6/Bellator 1-0) kwam in 2014 met een 5-3 record de UFC binnen. De Frans-Canadese had een jaar eerder geprobeerd om via TUF 18 de UFC binnen te komen. Dit mislukte nadat in de eliminatieronde verloren werd van Roxanne Modaferri. De UFC gaf Létourneau een nieuwe kans die ze met beide handen greep. Voor eigen publiek werd gewonnen via Split Decision van Elizabeth Phillips. Létourneau die debuteerde op Bantamweight is van nature eigenlijk een Flyweight, maar omdat de UFC die divisie niet heeft ging Létourneau nog een gewichtsklasse omlaag naar Strawweight. Daar won ze haar Strawweight debuut via Unanimous Decision tegen Jessica Rakoczy. En nadat in Augustus 2015 ook werd gewonnen van de tot dan ongeslagen Maryna Moroz mocht Létourneau in November 2015 vechten voor de UFC Women’s Strawweight titel tegen Kampioene Joanna Jedrzejczyk. De Poolse Jedrzejczyk zou uiteindelijk winnen via Unanimous Decision. Vervolgens werd door de UFC een eenmalige partij op Women’s Flyweight georganiseerd. Valérie Létourneau en Joanne Calderwood kregen de primeur. Via TKO in de derde ronde verloor Létourneau het tot noch toe enige Women’s Flyweight gevecht in de UFC. In December 2016 vocht Létourneau haar laatste (maar wie wist dat op dat moment) gevecht in de Octagon. Tegen Viviane Pereira werd verrassend verloren via Split Decision. Daarna stapte Létourneau over naar Bellator en won haar eerste gevecht tegen Kate Jackson via een Decision.

Kristina Williams (MMA 2-0/Bellator 2-0) traint al jaren MMA, maar maakte pas in 2017 haar Amateur debuut. In haar eerste jaar (en enige jaar) als amateur wist ze een record neer te zetten van drie overwinningen. Williams maakte vervolgens de overstap naar het Pro circuit waar ze in Oktober 2017 debuteerde tegen Heather Hardy. Hardy wist meerdere titels te pakken in het boksen en was de gedoodverfde favoriet. Williams had echter andere plannen en brak de neus van Hardy op twee plaatsen. Hardy mocht hierdoor in de tweede ronde niet meer verder waardoor Williams haar Pro debuut won via TKO.  Ook haar tweede partij wist Williams winnend af te sluiten. In een zware partij wist zij uiteindelijk via een Split Decision tegen Emily Ducote te winnen en mag het nu dus op gaan nemen tegen Létourneau.

Juan Archuleta  vs. Robbie Peralta

Juan Archuleta en Robbie Peralta kruisen de degens tijdens Bellator 202. Beide Featherweights

Juan Archuleta (MMA 18-1/Bellator 1-0) is een 30-jarige Amerikaan die sinds 2013 op professioneel niveau vecht. In deze tijd heeft Archuleta 19 partijen gevochten waarvan hij er maar liefst 18 wist te winnen. “The Spaniard” vocht het grootste deel van zijn partijen voor KOTC waar hij de titel wist te pakken en driemaal succesvol te verdedigen voordat hij naar Bellator overstapte. Archuleta vocht zijn eerste partij voor Bellator tegen William Joplin in maart van dit jaar en wist te winnen via een Unanimous Decision. Deze overwinning was zijn 14de op rij en wanneer Archuleta deze partij winnend weet af te sluiten kan hij zich zomaar op pole position zetten voor een titelgevecht.

Robbie Peralta (MMA 19-8/ Bellator 0-0) gaat debuteren voor Bellator. De 32-jarige Amerikaan zit in een wisselvallige fase in zijn carrière. Zo wist hij slechts 1 van zijn laatste 5 partijen te winnen. Peralta vocht voor onder anderen de UFC en WSOF. Voor de UFC vocht hij 8 partijen waarvan hij er 4 wist te winnen. Echter verloor hij 2 partijen op rij tegen respectievelijk Thiago Tavares en Clay Guida waarna zijn contract niet werd verlengd. Na verliespartijen bij WSOF en Brave vocht de Amerikaan zijn laatste partij in september van vorig jaar. Daar wist hij te winnen tegen Shad Smith via een Decision. Nu gaat Peralta proberen zijn carrière nieuw leven in te blazen bij Bellator. Hij staat dan voor de zware opgave om Juan Archuleta te verslaan.

Volg MMA DNA voor al het MMA nieuws uit binnen- en buitenland! 

Comments are closed.