breaking news

Nieky Holzken vervolgt carrière bij One Championship

October 9th, 2018 | by Redactie
Nieky Holzken vervolgt carrière bij One Championship
ONE Championship
0

Nieky Holzken zal zijn debuut gaan maken voor One Championship. De voormalig GLORY Welterweight kampioen gaf dit aan bij een interview met Veronica. Het plan was aanvankelijk om Holzken te laten vechten tijdens GLORY 59 in de Johan Cruijff Arena. Echter kwamen beide partijen er niet uit en liet Holzken weten dat hij een nieuwe uitdaging ging zoeken. Deze uitdaging wordt dus One Championship. 

Powered by Aiki Budo.

One Championship voegde in februari dit jaar kickboksen toe aan hun evenementen. Zij pakten direct groots uit met de komst van onder anderen Giorgio Petrosian en Andy Souwer. Met Nieky Holzken voegen zij een nieuwe kickboks ster toe.

Nieky Holzken maakte vooral furore bij GLORY waar hij sinds 2012 voor vocht.Hij zette een indrukwekkende win streak neer van 12 partijen op rij. In 2015 werd hij voor het eerst GLORY welterweight kampioen en verdedigde zijn titel driemaal succesvol tegen respectievelijk Murthel Groenhart, Yoann Kongolo en wederom Murthel Groenhart. In december vocht Holzken tegen Doumbe en na een hard gevecht over de volle 5 ronden verloor Holzken zijn titel via een Split Decision. Holzken, die zich in de tussentijd ook bezig houdt met boksen vocht in Parijs opnieuw tegen Cedric Doumbe. Helaas voor Holzken was deze partij een kopie van de eerste en verloor hij opnieuw via een Decision. Daarna vocht Holzken in Rotterdam tegen Alim Nabiyev. In een attractieve partij verloor Holzken via een Decision en daarmee zijn derde partij op rij. Daarna focuste Holzken zich vooral op het boksen en vocht daarin onder anderen in het prestigieuze World Boxing Super Series waar hij een last minute partij tegen Callum Smith vocht. Daarna bleef het een tijdje stil rond Holzken en liet hij op social media zien dat hij het kickboksen ook weer op ging pakken.

Tegen wie Holzken het in zijn debuut op gaat nemen is nog niet bekend.

Volg MMA DNA voor al het kickboks nieuws uit binnen- en buitenland! 

Tweet 20

Comments are closed.