breaking news

Nieky Holzken ingeroosterd op ONE: Warrior’s Dream

October 31st, 2018 | by Lennart Van Arendonk
Nieky Holzken ingeroosterd op ONE: Warrior’s Dream
ONE Championship
0

Op 17 november 2018 vecht Nieky Holzken zijn eerste partij voor de Aziatische ONE: Championship. Holzken is ingeroosterd om tijdens de ONE Super Series te strijden tegen Cosmo Alexandre. Beide mannen hebben elkaar al eens eerder ontmoet tijdens It’s Showtime in 2010. Hier won Holzken met een unanieme beslissing.

Powered by Aiki Budo.

Nieky Holzken maakte vooral furore bij GLORY waar hij sinds 2012 voor vocht. Hij zette een indrukwekkende win streak neer van 12 partijen op rij. In 2015 werd hij voor het eerst GLORY welterweight kampioen en verdedigde zijn titel driemaal succesvol tegen respectievelijk Murthel Groenhart, Yoann Kongolo en wederom Murthel Groenhart. In december vocht Holzken tegen Doumbe en na een hard gevecht over de volle 5 ronden verloor Holzken zijn titel via een Split Decision. Holzken, die zich in de tussentijd ook bezig houdt met boksen vocht in Parijs opnieuw tegen Cedric Doumbe. Helaas voor Holzken was deze partij een kopie van de eerste en verloor hij opnieuw via een Decision. Daarna vocht Holzken in Rotterdam tegen Alim Nabiyev. In een attractieve partij verloor Holzken via een Decision en daarmee zijn derde partij op rij. Daarna focuste Holzken zich vooral op het boksen en vocht daarin onder anderen in het prestigieuze World Boxing Super Series waar hij een last minute partij tegen Callum Smith vocht. Daarna bleef het een tijdje stil rond Holzken en liet hij op social media zien dat hij het kickboksen ook weer op ging pakken.

Aan de andere kant van de ring komt de 36-jarige Cosmo Alexandre te staan. Alexandre vecht al sinds 19-jarige leeftijd mij in het wedstrijdcurcuit. Met een boksrecord van 2-0, een kickboks record van 69-18 en een MMA record van 5-1, zal hij voor de tweede keer op het canvas staan van ONE: Championship. Alexandre maakte zijn debuut tijdens ONE: Heroes of Honor en versloeg hier Elliot Compton met een schitterende knock-out in de tweede ronde. Daarvoor was Alexandre actief bij organisaties als de Superstar Fight, Lion Fight, Legacy Kickboxing en It’s Showtime.

Naast deze partij stappen Zebaztian Kadestam en Tyler McGuire ook op het canvas om te vechten. De winnaar van dit gevecht wordt bekroond met de Welterweight titel.

MMA DNA is ook actief op Youtube! Hier vind je exclusieve beelden van de MMA en kickbokswereld uit binnen- en buitenland!

Comments are closed.