breaking news

Nick Roehrick neemt gevecht aan op ”3 days notice” tegen Jared Cannonier

July 4th, 2017 | by Marcel Dorff

Zojuist wist Shawn Bitter (@mmawizard) van het altijd goed ingevoerde MMA Today te melden dat Steve Bossé niet langer zal vechten aankomende Vrijdag 7 Juli 2017 tegen Jared Cannonier. De reden is op dit moment onbekend. De UFC heeft echter snel gehandeld en heeft Team Elevation’s Nick Roehrick als vervanger van Bossé ingepland om het op te nemen tegen Cannonier. Het Light-Heavyweightgevecht zal plaatsvinden in de Octagon van de T-Mobile Arena en staat gepland voor de Main Card.

Jared Cannonier (MMA 9-2/UFC 2-2) kwam in 2015 de UFC binnen. Tijdens zijn debuut bij de promotie verloor ”Killa Gorilla” via KO van Shawn Jordan. Vervolgens duurde het ruim een jaar later alvorens we Cannonier terug zagen in de Octagon. Zo versloeg hij Cyril Asker tijdens UFC Fight Night Zagreb via een zeer harde KO in de eerste ronde. Dit leverde Cannonier de Performance of the Night bonus op. Cannonier ging vervolgens een gewichtsklasse omlaag (naar Light-Heavyweight). Tijdens zijn debuut in die gewichtsklasse versloeg hij de Moldaviër Ion Cutelaba via Unanimous Decision. Ditmaal won Cannonier de Fight of the Night bonus. Tijdens zijn meest recente gevecht stond Cannonier tegenover voormalig titeluitdager Glover Teixeira. Teixeira was twee maatjes te groot voor Cannonier. Teixeira domineerde het gevecht en won via Unanimous Decision.

Nick Roehrick (MMA 7-0/UFC 0-0) maakt dus aankomende vrijdag zijn UFC debuut. De ongeslagen vechter was de juiste man op de juiste plaats. Roehrick was in Las Vegas om zijn trainingspartner Curtis Blaydes te corneren tijdens zijn gevecht op 8 Juli 2017 tegen Daniel Omielanczuk. Nu zal Roehrick dus zelf ook vechten een dag eerder. Roehrick werd door verschillende media al gelinkt aan de UFC. De vechter uit North Carolina zou volgende maand zijn opwachting maken in de nieuwe show van Dana White, de zogeheten Tuesday Night Contender Series. Echter zal Roehrick daar nu niet meer aan deel hoeven te nemen. Roehrick is in zeven partijen nog altijd ongeslagen in zijn Pro-MMA carrière en zal daar tegen Cannonier zijn achtste aan willen toevoegen.

Comments are closed.