breaking news

New Yorker Chris Wade neemt het op tegen Frankie Perez tijdens UFC on FOX 25

May 3rd, 2017 | by Marcel Dorff

Zojuist wist Newsday journalist Mark La Monica te melden dat New Yorker Chris Wade het op 22 Juli 2017 zal opnemen tegen Frankie Perez. Beide Lightweights kruisen de degens in de Octagon van het Nassau Veterans Memorial Coliseum in Uniondale, New York. Het gevecht zal waarschijnlijk deel uit maken van de Preliminary Card van het UFC on FOX 25 evenement. Beide vechters vochten in 2014 al eens tegen elkaar in de Ring of Combat organisatie. Destijds won Chris Wade via Split Decision en behield hij zijn Lightweight titel.

Chris Wade (MMA 11-3/UFC 4-2) vecht sinds 2014 voor de UFC. Wade maakte vooral furore in de Ring of Combat organisatie, waar hij in zeven gevechten ongeslagen bleef. Echter verloor Wade in 2013 tijdens zijn enige gevecht buiten de Ring of Combat organisatie via Unanimous Decision van Ozzy Dugulubgov in de WSOF organisatie. Wade won de Ring of Combat titel door Serra-Longo vechter Pat DeFranco via Rear Naked Choke Submission in de tweede ronde te verslaan. Vervolgens werd na zijn Split Decision overwinning en eerste titelverdediging tegen Frankie Perez getekend bij de UFC. Wade maakte zijn debuut tegen Cain Carrizosa. Een vrij eenvoudige overwinning werd geboekt nadat Wade zijn tegenstander via Guillotine Choke Submission na iets meer dan een minuut wist te finishen. Vervolgens werd in 2015 gewonnen via Unanimous Decision van TUF China winnaar Zhang Lipeng, en herhaalde Wade datzelfde kunstje tegen Christos Giagos. Vervolgens moest Wade het begin 2016 opnemen tegen late replacement Mehdi Baghdad. Wade’s originele tegenstander Mairbek Taisumov kreeg zijn visum namelijk niet op tijd in orde. Wade was duidelijk de betere vechter en versloeg Baghdad laat in de eerste ronde via een Rear Naked Choke Submission. Met een 4-0 record in de UFC vocht Wade in Mei 2016 tegen de Rus Rustam Khabilov in Rotterdam. Wade had geen antwoord op de sterke groundgame van de Rus en verloor via Unanimous Decision. Het eerste verlies voor Wade binnen de UFC. Een paar maanden later kon Wade echter het tij niet keren. In een zeer aantrekkelijk gevecht verloor Wade opnieuw van een Rus. Ditmaal was Islam Makhachev via Unanimous Decision te sterk. Wat opvalt is dat Wade’s verliespartijen allemaal tegen Russische tegenstanders werden geleden. Wade mag nu voor eigen publiek laten zien wat hij waard is tegen Frankie Perez. Een rematch van hun Ring of Combat gevecht uit 2014.

Frankie Perez (MMA 10-3/UFC 1-2) is bezig aan zijn tweede run binnen de UFC. De man uit Howell, New Jersey maakte in Augustus 2015 bekend dat hij zou stoppen met MMA. Hij had zijn doel bereikt : Een gevecht in de UFC winnen. Het ging vervolgens toch weer kriebelen bij Frankie Perez en nadat bekend werd dat MMA legaal werd in New York liet Perez meteen weten weer beschikbaar te zijn voor een partij in de UFC. Perez maakte begin 2015 zijn UFC debuut. Perez vocht het merendeel van zijn gevechten voor de Ring of Combat organisatie, maar won nooit de titel. Het was namelijk het enige gevecht wat hij voor die organisatie niet in winst wist om te zetten. Zijn debuut in de UFC ging niet als gepland. Perez verloor in de derde ronde via TKO van Johnny Case. Zijn eerste en tot noch toe enige win pakte Perez vlak voor het bekend maken van zijn ”MMA pensioen”. Perez finishte Sam Stout via TKO in de eerste minuut van de eerste ronde. In December 2016 maakte Perez zijn comeback in de UFC tegen de ongeslagen Engelsman Marc Diakiese. Perez wist de tweede ronde te winnen, maar kwam te kort in de eerste en derde ronde en verloor uiteindelijk via Unanimous Decision. Perez zal zich willen revancheren voor dat verlies + heeft hij nog een rekening open staan met Chris Wade, de man die hem afhield van het winnen van de Ring of Combat titel.

 

Comments are closed.