breaking news

Nate Diaz maakt terugkeer tegen Anthony Pettis tijdens UFC 241

May 12th, 2019 | by Redactie
Nate Diaz maakt terugkeer tegen Anthony Pettis tijdens UFC 241
UFC
0

Dana White heeft een lokatie en datum gegeven aan de langverwachte terugkeer van Nate Diaz. Diaz heeft sinds augustus 2016 niet meer gevochten. Hij verloor hier met een beslissing van Conor McGregor. Diaz zou in 2018 terugkeren tegen Dustin Poirier, maar dit is door een blessure van de tegenpartij geannuleerd. Aan de andere kant komt Anthony Pettis uit een knock-out overwinning van Stephen Thompson.

Powered by Aiki Budo.

Anthony Paul Pettis staat al jaren aan de top van de Lightweight divisie, maar daar zijn de laatste twee jaren een aantal deukjes in gekomen. De Roufusport vechter kwam als Kampioen van de Gladiator Fighting Series met een 8-0 record in 2009 de WEC binnen. Daar wist Pettis zich op te werken tot een absolute topper. Pettis wist in anderhalf jaar tijd een record van 5-1 neer te zetten, en won tijdens het allerlaatste gevecht van de promotie de Lightweight titel door Benson Henderson via Unanimous Decision te verslaan. Doordat de WEC door de UFC werd overgenomen kwam Pettis in 2011 in de UFC terecht. Pettis zou een titelgevecht tegen de winnaar van Frankie Edgar vs. Gray Maynard krijgen. Echter eindige deze partij in een ”draw”. Hierdoor kwam er een rematch, en nam Pettis genoegen met een gevecht tegen Clay Guida. Een behoorlijke misrekening aangezien Guida won via Unanimous Decision en Pettis dus vervolgens zijn kans op een titelgevecht kwijt was.

Pettis won vervolgens van Jeremy Stephens, Joe Lauzon en Donald Cerrone waarna hij alsnog het titelgevecht kreeg. Opnieuw stond Benson Henderson tegenover hem. En opnieuw wist Pettis zijn rivaal de titel afhandig te maken. Via Armbar Submission in de eerste ronde werd de titel gepakt. Pettis verdedigde met succes vervolgens zijn titel tegen voormalig Strikeforce Kampioen Gilbert Melendez, maar hierna ging het totaal mis voor Pettis. Via totale dominatie verloor Pettis zijn titel aan de Braziliaan Rafael Dos Anjos via Unanimous Decision. Pettis kon in zijn daarop volgende twee partijen het tij niet keren en verloor van zowel Eddie Alvarez als van Edson Barboza. Hierdoor moest Pettis winnen in Augustus 2016 tegen Charles Oliveira in zijn Featherweight debuut. Pettis had het moeilijk maar versloeg Oliveira via Guillotine Choke Submission in de derde ronde. Vervolgens kreeg Pettis verrassend een Interim titelgevecht aangeboden tegen Max Holloway. Pettis wist echter het streefgewicht van 145 lbs niet te halen waardoor hij de titel niet meer kon winnen. Holloway, zijn tegenstander, deed dat wel en pakte de interim titel via TKO in de derde ronde.

Pettis zei dat hij het gewicht onmogelijk kon halen en dat hij terug zou gaan naar de Lightweight divisie. Dit gebeurde ook tijdens International Fight Week 2017 tegen Jim Miller. In een zeer sterke partij van beide kanten, zagen we eindelijk de oude Pettis weer terug. Pettis won dan ook verdiend via Unanimous Decision. Pettis mocht het vervolgens in Oktober 2017 tijdens het Main Event van UFC Norfolk opnemen tegen Dustin Poirier. In een geweldig gevecht was uiteindelijk Poirier de dominerende partij. Echter werd het gevecht gestopt in de derde ronde in verband met een ribblessure van Pettis. Een anti-climax van een geweldige partij die eindigde in een TKO overwinning voor Poirier. Pettis zou vervolgens in April 2018 vechten tegen Michael Chiesa, maar door een belachelijke actie van Conor McGregor (vandalisme van een bus) werd Chiesa van de partij gehaald doordat hij sneeën in zijn gezicht had opgelopen van losvliegende glasscherven. De partij werd opnieuw ingepland voor UFC 226 in Juli 2018. Chiesa leek Pettis te overrompelen echter herstelde Pettis snel. Uiteindelijk wist Pettis in de tweede ronde Chiesa via Triangle Armbar Submission te finishen. Pettis kreeg hiervoor de Performance of the Night bonus.

Pettis kreeg vervolgens dé kans om zich terug te vechten in de Top 3 van de divisie. Tijdens UFC 229 in Oktober 2018 moest de voormalig Kampioen het opnemen tegen Tony Ferguson. In een zeer sterke partij van beide kanten was het uiteindelijk Ferguson die won via TKO nadat Pettis niet meer verder kon in verband met een gebroken hand. Pettis daagde vervolgens Stephen Thompson uit in de Welterweight divisie. Thompson nam de partij aan tijdens UFC Nashville in Maart 2019. Pettis wist aan het einde van de tweede ronde Thompson via een Supermanpunch KO te slaan.-241/

Nathan Donald Diaz is net als zijn broer Nick al jaren een van de meest bekende gezichten in de MMA wereld. Diaz kwam via TUF 5 de UFC binnen. Diaz versloeg de Armeen Manny Gamburyan tijdens de TUF Finale na een blessure. Diaz wist vervolgens een winstreak van vijf gevechten neer te zetten waaronder een Triangle Choke Submission overwinning tegen Kurt Pellegrino. De Submission staat ook bekend als ”The Double Bird Triangle”. Vervolgens zat Diaz in een mindere periode en verloor hij drie van zijn daaropvolgende vier partijen. Diaz maakte de overstap van de Lightweight naar de Welterweight divisie. Diaz pakte overwinningen tegen Rory Markham en Marcus Davis, maar kwam ernstig te kort tegen Dong Hyun Kim en Rory MacDonald. Beide mannen domineerden Diaz en wonnen via Unanimous Decision.

Diaz keerde terug naar Lightweight, en na een winstreak van drie partijen tegen onder meer Jim Miller en Donald Cerrone kreeg Diaz in 2012 de kans de titel te pakken tegen Benson Henderson. Henderson was echter sterker en won na vijf rondes via Unanimous Decision. Nadat vervolgens ook van Josh Thomson werd verloren leek een nieuw titelgevecht verder weg dan ooit. Diaz kwam echter sterk terug en won van Gray Maynard. Vervolgens werd weer via een dominante Unanimous Decision verloren van Rafael Dos Anjos. In December 2015 pakte Diaz een zeer knappe overwinning tegen Michael Johnson. Diaz daagde na het gevecht Conor McGregor uit. Diaz kreeg door de blessure van Jose Aldo zijn gewenste matchup. Diaz deed wat tot nog toe niemand lukte in de UFC, Conor McGregor het zwijgen opleggen. Diaz versloeg de Ier via Rear Naked Choke Submission in de tweede ronde. McGregor eiste een rematch, en de UFC zwichtte. De rematch die plaatsvond in Augustus 2016 werd gewonnen via een controversiële Majority Decision door Conor McGregor.

Diaz zou vervolgens zijn comeback maken in New York tijdens UFC 230 tegen Dustin Poirier. Echter raakte Poirier geblesseerd waarna het gevecht in zijn geheel werd gecanceld.

MMA DNA is ook actief op Youtube! Hier vind je exclusieve beelden van de MMA en kickbokswereld uit binnen- en buitenland!

Comments are closed.