breaking news

Nadia Kassem out, Chan-Mi Jeon in tegen JJ Aldrich tijdens UFC Auckland

May 29th, 2017 | by Marcel Dorff

Zojuist heeft de UFC bekend gemaakt dat Nadia Kassem niet haar UFC debuut zal maken tijdens UFC Auckland. De Australische is geblesseerd geraakt en zal vervanger worden door de Zuid-Koreaanse Chan-Mi Jeon. Jeon zal het in een Women’s Strawweightgevecht opnemen tegen JJ Aldrich. Beide vrouwen ontmoeten elkaar op 11 Juni 2017 in de Octagon van de Spark Arena tijdens UFC Fight Night 110 in Auckland, Nieuw-Zeeland. Het gevecht zal deel uit maken van de Preliminary Card.

JJ Aldrich (MMA 4-2/UFC 0-1) maakte in December 2016 op short notice haar debuut voor de UFC. Aldrich verving TUF 23 winnares Tatiana Suarez tegen de Braziliaanse Juliana Lima. In een zeer matig gevecht was Lima uiteindelijk de minst slechte en won ze via Unanimous Decision. Aldrich had voordat ze de UFC binnen kwam een 4-1 record. Aldrich was een van de acht vrouwen die deelnam aan de kwartfinales van TUF 23. Aldrich verloor in de kwartfinale van de latere winnares Tatiana Suarez. Aldrich kwam uit voor Team Joanna tijdens TUF. Nu mag ze in Auckland gaan proberen om haar eerste UFC overwinning te gaan pakken.

Chan-Mi Jeon (MMA 5-0/UFC 0-0) zal in Auckland haar UFC debuut maken. De ongeslagen Zuid-Koreaanse begon haar Pro-MMA carrière in 2015. Nadat ze tweemaal via (T)KO had gewonnen binnen respectievelijk 30 en 36 seconden ging ze in 2016 naar de All FC organisatie. Daar deed ze mee aan een toernooi tot 121lbs. Het toernooi bestond uit een halve finale en een finale. Yeon won haar halve finale partij via TKO vroeg in de eerste ronde tegen So Min Ji. Vervolgens wist Jeon dezelfde avond ook te winnen van Na Young Song via Unanimous Decision. Hierdoor won ze ook de titel. Haar titel verdedigde ze eenmaal tegen de Japanse MMA veterane Megumi Yabushita. Jeon won het gevecht via TKO in de eerste ronde, en mag nu haar kunsten in de UFC laten zien. Jeon neemt dit gevecht aan op short notice.

Comments are closed.