breaking news

Murthel Groenhart vs. Harut Grigorian in Den Bosch

April 7th, 2017 | by Stefan Van Erp

GLORY 41 in Den Bosch begint steeds meer gezicht te krijgen. Zojuist is bekend geworden dat Murthel Groenhart het op gaat nemen tegen Harut Grigorian in de Brabanthallen. Groenhart en Grigorian ontmoetten elkaar al eens in 2012 tijdens K-1 World Max. Groenhart won toen op KO in de derde ronde.

Murthel Groenhart (64-23-3/GLORY 7-6) kwam de organisatie binnen in 2013 waar hij tijdens GLORY 2 vocht tegen de onlangs overleden Marc de Bonte. Groenhart won via een snoeiharde knie in de tweede ronde op KO. Groenhart die zowel op Lightweight als Welterweight heeft gevochten voor GLORY heeft tweemaal voor de Welterweight titel gevochten. Beide keren was Nieky Holzken zijn tegenstander en beide keren trok hij aan het kortste eind. In oktober vorig jaar stonden beide heren voor het laatst tegen elkaar tijdens GLORY 34 in Denver. Het gevecht ging over de volle 5 ronden en Holzken pakte de winst via een Unanimous Decision. Daarna nam Groenhart het op tegen Thongchai Sitsongpeenong tijdens GLORY 38 in Chicago. In een attractieve partij wist Groenhart te winnen via een KO in de derde ronde.

Harut Grigorian (44-10/GLORY 3-1) vecht sinds april 2016 voor GLORY. Echter vecht de 28-jarige Armeen al ruim 10 jaar op het hoogste niveau. Hij kwam onder anderen uit voor It’s Showtime, K-1 Max en Enfusion. Grigorian staat bekend als een hardhitter in de Welterweight divisie. Zo wist hij 32 van zijn 44 overwinningen op TKO/KO te beslissen. Grigorian vocht zijn eerste partij voor GLORY tegen Máximo Suárez en won via TKO in de eerste ronde. Daarna nam hij deel aan een Welterweight contender toernooi waar hij via een Split Decision verloor van Yoann Kongolo. Een overwinning op Danijel Solaja en Pavol Garaj heeft hem weer stevig in de top 10 gezet. Grigorian hoopt zijn win-streak een vervolg te geven tegen Groenhart.

Volg MMA DNA voor al het kickboks nieuws uit binnen- en buitenland! 

Comments are closed.