breaking news

Mike Rhodes vervangt Chris Honeycutt op ”two days notice” tegen Kendall Grove

March 1st, 2017 | by Marcel Dorff
Mike Rhodes vervangt Chris Honeycutt op ”two days notice” tegen Kendall Grove
Bellator MMA
0

Zojuist heeft Bellator MMA bekend gemaakt dat Chris Honeycutt niet zal vechten aankomende vrijdag tijdens Bellator 174 tegen Kendall Grove. De reden waarom is tot op heden niet bekend. Wel is bekend dat voormalig UFC vechter en de huidig Victory FC Kampioen Mike Rhodes de plaats van Honeycutt zal innemen en dus op ”two days notice” zal vechten tegen Kendall Grove tijdens het Co-Main Event in Thackerville, Oklahoma.

Kendall Grove (MMA 23-16-0-1/Bellator 4-3-0-0) kwam voor het eerst in beeld bij het grote publiek tijdens het derde seizoen van The Ultimate Fighter. De Hawaiïaan won het seizoen door in de finale Ed Herman te verslaan. In de UFC boekte Grove onder meer overwinningen tegen Alan Belcher en de inmiddels overleden ex-UFC kampioen Evan Tanner. Met een UFC record van 6-7 en na zijn twee laatste gevechten verloren te hebben werd Grove door de UFC op straat gezet. In de periode van Augustus 2011 en Juni 2013 vocht Kendall Grove vooral in lokale en regionale MMA organisaties. Daar wist hij onder meer Derek Brunson en Joe Riggs te verslaan. Bellator contracteerde Grove in 2014, waarna hij zijn debuut mocht maken tegen Joe Vedepo. Grove won, maar verloor vervolgens van Brett Cooper in de halve finale van het Bellator Middleweight toernooi. Na opnieuw een overwinning tegen voormalig Bellator Kampioen Christian M’Pumbu verloor Grove opnieuw, ditmaal van Brandon Halsey. Hierna boekte Grove twee overwinningen tegen UFC veteraan Joey Beltran en de onbekende Francisco France. In Oktober 2016 ging het mis voor Kendall Grove. Voormalig Bellator Middlweight Kampioen Alexander Shlemenko sloeg de Hawaiïaan in de tweede ronde TKO.

Mike Rhodes (MMA 10-4/Bellator 0-0) zal dus aankomende vrijdag zijn Bellator debuut maken. Rhodes werd gezien als een groot talent en won in 2013 de RFA titel door Alan Jouban te verslaan via Unanimous Decision. Met een 5-1 record tekende Rhodes vervolgens een contract bij de UFC. In 2014 zou hij driemaal vechten voor de organisatie. Het zou een absoluut drama worden voor Rhodes die in drie gevechten niet eenmaal een overwinning wist te pakken. Tweemaal werd er verloren via Unanimous Decision tegen George Sullivan en Robert Whittaker, en nadat via Submission in de eerste ronde werd verloren van Erick Silva kreeg Rhodes geen contractverlenging in de UFC. Sinds zijn UFC release heeft Rhodes een winstreak van vier gevechten opgebouwd, en pakte hij in zijn laatste gevecht de Victory FC titel door in de tweede ronde Rakim Cleveland via Guillotine Choke Submission te verslaan. Nu mag Rhodes gaan proberen om zich gelijk in de kijker te spelen bij Bellator.

Bekijk hieronder het volledige schema van Bellator 174.

3 maart 2017 | WinStar World Casino & Restort | Thackerville, Oklahoma, USA.

Bellator 174: Coenen vs. Budd

MAIN CARD PRELIMINARY CARD
Marloes Coenen vs. Julia Budd W.FEATHER.CHAMPIONSHIP Cody Pfister vs. Jonathan Gary
Kendall Grove vs. Mike Rhodes Jason Witt vs. Justin Patterson
Fernando Gonzalez vs. Brandon Girtz Emmanuel Rivera vs. Treston Thomison
Steve Garcia vs. Joe Taimanglo Rafael Lovato Jr. vs. Wayman Carter
Justin Wren vs. Roman Pizzolato
Alexis Dufresne vs. Gabrielle Holloway
Emily Ducote vs. Katy Collins

 

Comments are closed.