breaking news

Michinori Tanaka treft nieuwkomer Ricardo Ramos tijdens UFC Houston

January 10th, 2017 | by Marcel Dorff

Zojuist heeft de UFC bekend gemaakt dat de Braziliaanse nieuwkomer Ricardo Ramos het zal opnemen tegen Michinori Tanaka tijdens UFC Fight Night 104 in Houston, Texas. Beide Bantamweights zullen op 4 Februari 2017 te bewonderen zijn in het Toyota Center. Het gevecht maakt waarschijnlijk deel uit van de Preliminary Card.

Michinori Tanaka (MMA 11-2/UFC 2-2) maakte indruk in het Aziatische MMA circuit waar hij onder andere de Shooto Rookie Titel en de PXC Titel wist te winnen. Tanaka won onder meer van de huidige UFC vechters Teruto Ishihara en Russell Doane, en bouwde een record op van 9-0 alvorens hij in 2014 overstapte naar de UFC. Tijdens zijn debuut versloeg Tanaka thuisfavoriet Roland Delorme via Unanimous Decision. Vervolgens verloor Tanaka in datzelfde jaar een Split Decision tegen de Zuid-Koreaan Kyung Ho Kang. Het leverde beide mannen Fight of the Night op, maar Tanaka dus zijn eerste Pro-MMA verlies. Echter kreeg het gevecht voor Tanaka nog een staartje omdat hij positief werd getest op gebruik van verboden middelen. Tanaka moest zijn Fight of the Night bonus inleveren, en kreeg een schorsing van negen maanden aan zijn broek. Pas in Januari 2016 zagen we Tanaka terug in de Octagon. In een zeer attractief en competitief gevecht versloeg Tanaka de Amerikaan Joe Soto via een controversiële Split Decision. Echter kwam Tanaka in September van dit jaar tekort tegen ”groundwizard” Rani Yahya. De Braziliaan won in zijn geboorteplaats van Tanaka via Unanimous Decision.

Ricardo Ramos (MMA 9-1/UFC 0-0) gaat zijn UFC debuut maken tijdens UFC Fight Night 104 in Houston, Texas. De Braziliaan zat tweemaal in het programma ”Dana White : Lookin’ for a Fight”. Tijdens de eerste keer verloor Ramos (die op dat moment nog ongeslagen was) via Submission in de eerste ronde. Dit gevecht was om de Legacy FC Bantamweight Titel. Ongeveer zes maanden later vocht Ramos voor de NEF promotie. Tijdens het Main Event vocht hij tegen Alfred Khashakyan. Ditmaal wist Ramos via Submission in de tweede ronde zijn tegenstander te finishen. Dit leverde hem een UFC contract op. Dana White liet weten Ramos al langer op het oog te hebben, maar door zijn verlies in zijn laatste gevecht de Braziliaan geen contract kon aanbieden. Nu kon dat dus wel. Ramos wist van zijn negen winstpartijen er acht voortijdig te beslissen.

Leave a Reply