breaking news

Michael Johnson vervangt Zubaira Tukhugov tegen Artem Lobov tijdens UFC Moncton

October 15th, 2018 | by Marcel Dorff
Michael Johnson vervangt Zubaira Tukhugov tegen Artem Lobov tijdens UFC Moncton
UFC
0

Zoals al eerder bekend werd gemaakt door de UFC werd Zubaira Tukhugov in verband met de ongeregeldheden vorige week na het Lightweight titelgevecht van Kampioen (en teamgenoot) Khabib Nurmagomedov en Conor McGregor van zijn gevecht gehaald op 28 Oktober 2018 tegen Artem Lobov. De UFC heeft Michael Johnson bereid gevonden de partij twee weken van te voren te accepteren. Dit wist The MacLife te bevestigen. Beide vechters treffen elkaar tijdens UFC Fight Night 138 in Moncton, New Brunswick, Canada in de Featherweight divisie. Het gevecht zal dienen als Co-Main Event.

Michael Johnson (MMA 18-13/UFC 10-9) kwam via TUF 12 de UFC binnen. Hij verloor de finale van Jonathan Brookins. Johnson weet goede prestaties af te wisselen met matige prestaties. Zo won hij van inmiddels Interim Lightweight Kampioen Tony Ferguson, maar verloor hij van mensen als Paul Sass en Reza Madadi. Na vier overwinningen op rij tegen Joe Lauzon, Gleison Tibau, Melvin Guillard en Edson Barboza leek Michael Johnson klaar voor het grote werk. Echter verloor hij vervolgens een controversiële Split Decision van Beneil Dariush, om vervolgens een Unanimous Decision te verliezen tegen Nate Diaz. Johnson kwam echter keihard terug en wist op zeer indrukwekkende wijze Dustin Poirier te stoppen via KO in de eerste ronde. Deze prestatie leverde hem een gevecht tegen Khabib Nurmagomedov op. Johnson werd gedomineerd door Nurmagomedov en verloor uiteindelijk via een Kimura Submission in de derde ronde. Tijdens de TUF 25 Finale in Juli 2017 keerde Johnson terug in de Octagon. Tijdens het Main Event stond hij gepland tegen de ongeslagen en in de UFC debuterende Justin Gaethje. In een gevecht dat door veel mensen gekozen werd tot Fight of the Year kwam Johnson uiteindelijk te kort en verloor hij via TKO in de tweede ronde. Johnson ging vervolgens een gewichtsklasse omlaag naar de Featherweight divisie. Hij nam het tijdens UFC St.Louis in Januari 2018 op tegen Darren Elkins. Na een sterke eerste ronde verloor Johnson uiteindelijk in de tweede ronde via Rear Naked Choke Submission. Johnson keerde vervolgens terug tijdens UFC Lincoln tegen Andre Fili. Johnson won via een controversiële Split Decision.

Embed from Getty Images

Artem Lobov (MMA 13-14-1-1/UFC 2-4-0-0) kwam via het 22ste seizoen van TUF de UFC binnen. Lobov verloor zijn eliminatie gevecht tegen Mehdi Baghdad, maar mocht alsnog terug komen om deel te nemen aan het toernooi. Lobov reikte tot de finale maar verloor van submission wizard Ryan Hall na drie rondes. Lobov verloor vervolgens ook van Alex White, en leek op de schopstoel te zitten. Echter stelde hij een langer verblijf veilig door via Unanimous Decision Chris Avila te verslaan. Lobov werd vervolgens gekoppeld aan de Japanner Teruto Ishihara in Belfast. Lobov was duidelijk de meer actiever vechter in alle drie de rondes, maar ging knockdown in de derde ronde. Ondanks de knockdown won Lobov terecht via Unanimous Decision. Lobov maakte vervolgens in April 2017 zijn opwachting op het Main Event van UFC Nashville tegen Cub Swanson. Lobov deed het in de eerste ronde aardig, maar had in het vervolg geen schijn van kans tegen de duidelijk betere vechter uit de VS. Swanson won via Unanimous Decision. Lobov vocht vervolgens tijdens UFC Gdansk in Oktober 2017 tegen Andre Fili. Fili was te sterk en won via Unanimous Decision. Lobov zou vervolgens vechten tijdens UFC 223 in April 2018 tegen Alex Cáceres. Echter misdroeg Lobov zich bij het beruchte ”McGregor bus incident” en werd hij door de UFC van de card gehaald. Lobov werd vervolgens gekoppeld aan Zubaira Tukhugov. Echter is nu Tukhugov in verband ongeregeldheden na afloop van UFC 229 van het evenement gehaald. Hierdoor wacht nu Michael Johnson.

Embed from Getty Images

Powered by Aiki Budo.

Blijf MMA DNA in de gaten houden voor het laatste MMA nieuws uit binnen-en buitenland.

Comments are closed.