breaking news

Michael Chiesa tekent nieuw 4-fight contract bij de UFC

August 31st, 2017 | by Lennart Van Arendonk

Michael Chiesa zal nog wat langer vechten in de wereldberoemde Octagon van de Ultimate Fighting Championship. De 29-jarige Amerikaanse vechter heeft een nieuw contract getekend bij de promotie en zal nog zeker vier keer op het canvas staan om te strijden voor de winst. Chiesa is geïntroduceerd via de Amerikaanse realityserie en MMA-competitie The Ultimate Fighter, hij won hier het vijftiende seizoen tegen Al Iaquinta met een submission of the night overwinning

Michael Chiesa (MMA 14-3/UFC 7-3) kwam in 2012 via The Ultimate Fighter 15 de UFC binnen. Chiesa (die tijdens het seizoen zijn vader verloor) liet zien mentaal zeer sterk te zijn en uiteindelijk het seizoen te winnen door Al Iaquinta via Rear Naked Choke Submission in de eerste ronde te finishen. In 2013 gaf Chiesa zijn debuutoverwinning in de UFC een sterk vervolg door de Fin Anton Kuivanen via Rear Naked Choke Submission in de tweede ronde te finishen. Echter liep Chiesa vervolgens tegen het eerste verlies in zijn carrière aan. Jorge Masvidal was via een D’Arce Choke Submission te sterk. Vervolgens wist Chiesa te winnen van TUF 16 winnaar Colton Smith, en werd ook Francisco Trinaldo verslagen. Chiesa liep vervolgens tegen een TKO nederlaag aan tegen Joe Lauzon. Het gevecht werd gestopt in verband met een diepe snee boven het rechteroog van Chiesa. Beide mannen kregen wel de Fight of the Night bonus voor dit gevecht.

In 2015 keerde Chiesa terug met een overwinning op Mitch Clarke via Unanimous Decision. Eind 2015 behaalde Chiesa een fantastische overwinning door BJJ specialist Jim Miller via Rear Naked Choke Submission in de tweede ronde te finishen. Chiesa flikte ditzelfde kunstje in 2016 ook bij Beneil Dariush. Dariush ook bekend om zijn zeer sterke groundgame was nog nooit via Submission gefinisht. Chiesa bracht daar met een Rear Naked Choke Submission verandering in. In Juli 2016 zou Chiesa het opnemen tijdens het Main Event van UFC Fight Night 91 in Sioux Falls, South Dakota tegen TUF 13 winnaar Tony Ferguson. Echter raakte Chiesa geblesseerd en werd vervangen door Lando Vannata.

Chiesa stond de afgelopen keer tegenover Kevin Lee. Omdat hij tijdens een submission aanval weinig verdediging gaf heeft de scheidsrechter de partij beëindigd. De winst is zonder afkloppen gegeven aan tegenstander Kevin Lee. Chiesa liet gelijk weten het niet eens te zijn met beslissing. Naast deze scheidsrechter beslissing heeft hij ook een klacht ingediend over illegale elleboog stoten. Echter is de OSAC niet mee in het beroep gegaan.

Volg MMA DNA voor al het MMA nieuws uit binnen- en buitenland!

Comments are closed.