breaking news

Michael Bisping verwacht nog steeds tegen Georges St-Pierre te vechten

May 17th, 2017 | by Stefan Van Erp

UFC Middleweight kampioen Michael Bisping verwacht nog steeds tegen voormalig Welterweight kampioen Georges St-Pierre te vechten. Begin dit jaar werd duidelijk dat St-Pierre terugkomt na een afwezigheid van 5 jaar.

De UFC gaf hem een titelgevecht tegen Bisping. Echter duurt het de UFC te lang voordat St-Pierre terugkeert in de Octagon. Onlangs gaf hij aan pas na oktober klaar te zijn. Dit was reden genoeg voor UFC president Dana White om te vermelden dat het gevecht tussen Bisping en GSP niet doorgaat en Yoel Romero de plaats van St-Pierre in gaat nemen. Dit tot groot genoegen van nagenoeg de hele divisie welke al ongeduldig werd van het lange wachten op een titelgevecht.

In een inteview met MMA Fighting geeft Bisping echter aan dat hij niet op de hoogte is gesteld door de UFC dat het gevecht niet doorgaat. Bisping heeft contact opgenomen met St-Pierre en ook hij lijkt van niets te weten. Bisping zegt te begrijpen dat de UFC teleurgesteld is dat het zo lang gaat duren en de promotie de Pay-per-View evenementen wil vullen met titelgevechten. Hij voegt daar aan toe dat het eenmaal afgesproken is om te vechten en dat het hem niet slecht uitkomt dat het gevecht pas eind dit jaar zal plaatsvinden. Bisping zegt namelijk last te hebben van een knieblessure. Hierover zegt hij zelf het volgende:
“It’s a blessing in disguise because I can’t fight anytime soon. I can’t exercise, I can’t train. My knee is giving me many, many problems. It was doing it in Thailand, it’s still getting no better. . . So long story short, what I’m getting at is I’m not going to be ready to fight anytime soon so again, that’s another reason why this plays into the perfect scenario for me.”

Bisping pakte de titel door Luke Rockhold tijdens UFC 199 via een KO in de eerste ronde te verslaan. op 8 oktober 2016 verdedigde Bisping zijn titel tegen Dan Handerson. In een hard gevecht over de volle 5 ronden wist Bisping te winnen via een Unanimous Decision. Daarna kwam Bisping niet meer in actie. Wat er nu staat te gebeuren is nog onbekend. De UFC zal hier binnenkort uitsluitsel over geven.

Volg MMA DNA voor al het MMA nieuws uit binnen- en buitenland!

Comments are closed.