breaking news

Michael Bisping gaat titel verdedigen tegen Georges St-Pierre

March 1st, 2017 | by Stefan Van Erp
Michael Bisping gaat titel verdedigen tegen Georges St-Pierre
UFC
0

Zojuist heeft Dana White bij ESPN bekend gemaakt dat Michael Bisping zijn Middleweight titel gaat verdedigen tegen Georges St-Pierre. Wanneer en waar dit gaat gebeuren is nog niet bekend. Het wordt het eerste gevecht voor St-Pierre in ruim 3 jaar nadat hij zijn Welterweight titel vrijwillig opgaf om rust te nemen.

Michael Bisping (MMA 30-7/UFC 20-7) heeft een lange weg afgelegd naar het kampioenschap. In 2006 kwam hij de UFC binnen via The Ultimate Fighter Finale. Hierin vocht hij tegen Josh Haynes en won via een TKO in de tweede ronde. Daarna vocht Bisping liefst 24 partijen voordat hij voor de titel mocht vechten. Tweemaal vocht Bisping een title eliminator die hij verloor tegen respectievelijk Dan Henderson via KO tijdens UFC 100 en tegen Chael Sonnen via een Unanimous Decision. Tijdens UFC 199 was het zover. Luke Rockhold kwam zonder tegenstander te zitten nadat Chris Weidman geblesseerd afhaakte. Bisping haakte in en accepteerde het gevecht twee weken voor aanvang. Niemand gaf een stuiver voor zijn kansen maar Bisping verraste de wereld en sloeg Rockhold KO in de eerste ronde. Tijdens UFC 204 verdedigde Bisping voor het eerst zijn titel tegen Dan Henderson. In een gevecht waar Bisping twee keer knockdown ging wist hij toch aan het langste eind te trekken. Zijn gedoodverfde volgende tegenstander zou Yoel Romero zijn maar de organisatie heeft nu besloten om St-Pierre zijn terugkomst met een titelgevecht te verzilveren.

Georges St-Pierre (MMA 25-2/UFC 20-2) wordt gezien als een van de beste atleten die ooit in de Octagon heeft gestaan. St-Pierre kwam de UFC binnen in 2004 tijdens UFC 46 waarin hij vocht tegen Karo Parisyan. St-Pierre won via een Unanimous Decision. Later dat jaar mocht hij voor het eerst voor de Welterweight titel vechten tegen Matt Hughes. St-Pierre verloor via een Armbar in de eerste ronde en hiermee zijn eerste partij in het professionele MMA. Na vier overwinningen mocht St-Pierre het opnieuw proberen. Deze keer was BJ Penn zijn tegenstander. In een spannend gevecht dat over de volle 5 ronden ging won St-Pierre via een Split Decision en hiermee zijn eerste UFC titel. Heel lang kon hij er niet van genieten gezien hij bij zijn eerste titelverdediging zeer verrassend verloor van Matt Serra. Daarna begon St-Pierre aan de meest succesvolle periode uit zijn carriere. In 2008 won hij de titel terug en verdedigde hem daarna maar liefst negenmaal succesvol. Na zijn laatste overwinning op Johny Hendricks besloot St-Pierre een stap terug te doen en gaf de titel vrijwillig op. Nu ruim 3 jaar later gaat hij voor een comeback in de Middleweight divisie.

 

Comments are closed.