breaking news

Meningsverschillen over actie Marc Goddard tijdens Alvarez vs. Poirier

July 29th, 2018 | by Redactie
Meningsverschillen over actie Marc Goddard tijdens Alvarez vs. Poirier
UFC
0

Afgelopen zaterdag 28 juli 2018 stonden Eddie Alvarez en Dustin Poirier op het canvas om te strijden voor de winst. De derde aanwezige man in de Octagon was de Britse scheidsrechter Marc Goddard. Tijdens het gevecht zijn er enkele regels overtreden die het spel hebben beïnvloed.

Powered by Aiki Budo.

Na een hevige strijd ontstond er een grondgevecht tegen het hek. Tijdens deze acties zijn enkele regels van het spel verbroken. Zo greep de oud kampioen Alvarez naar het oor van Poirier, klemde hij zijn handen in het hekwerk en gaf hij een illegale 12-6 elleboogtechniek.

Deze acties is door Kyle Volkman duidelijk omcirkeld:

Na het zien van deze acties staakt scheidsrechter Marc Goddard het grondspel en laat de actie staand vervolgen. Hierdoor weet Poirier enkele raken klappen uit te delen om vervolgens de winst in ontvangst te nemen. De beslissing van scheidsrechter Marc Goddard had duidelijk effect op de uitslag.

Vriend van Alvarez en UFC vechter Kamaru Usman reageert op de beslissing:

Scheidsrechter Marc Goddard reageert:

Bij het nauwkeurig terugkijken van de beelden is te zien hoe coach Mark Henry instructies geeft om deze illegale elleboogtechniek te maken.

Dit is niet de eerste keer dat Alvarez een fout maakt in de Octagon. Tijdens UFC 211 maakte hij een illegale knie naar een gevloerde tegenstander met een No Contest als gevolg.

MMA DNA is ook actief op Youtube! Hier vind je exclusieve beelden van de MMA en kickbokswereld uit binnen- en buitenland!

Comments are closed.