breaking news

Meervoudig MMA Kampioen Mamed Khalidov beëindigt MMA carrière

December 2nd, 2018 | by Redactie
Meervoudig MMA Kampioen Mamed Khalidov beëindigt MMA carrière
KSW
0

Het kwam voor veel mensen als een totale verassing, maar de Tsjetsjeense MMA vechter Mamed Khalidov heeft eerder op de avond zijn MMA carrière beëindigt. Khalidov die ook de Poolse nationaliteit bezit vocht tijdens het Main Event van KSW 42 tegen Tomasz Narkun. Het was een rematch van een gevecht dat vorig jaar Mei plaatsvond. Destijds zag Khalidov zijn winstreak van 14 gevechten gebroken worden. Ditmaal was wederom Narkun te sterk. Via Unanimous Decision won de Light-Heavyweight Kampioen van de Middleweight Kampioen Mamed Khalidov in een non-titlefight.

Lees hier meer over de imposante carrière van Mamed Khalidov. Een groot vechter die bij veel MMA volgers in verband met het niet vechten bij de grote Amerikaanse organisaties misschien niet heel bekend zal zijn. Khalidov was een aantal jaren geleden in gesprek met de UFC, echter bood de UFC te weinig volgens de MMA vechter die in Polen en Rusland een absolute heldenstatus geniet.

Mamed Khalidov (MMA 34-5-2) zijn achtergrond ligt in het Kyokushin Karate. Daar begon hij op 12-Jarige leeftijd mee. Khalidov kreeg later toen hij op zijn zeventiende naar Polen vertrok ook interesse in andere vechtsporten als worstelen, taekwondo en boksen. Al snel begon Khalidov te trainen als een MMA vechter en werkte aan zijn BJJ, Worstelen, Kickboksen en Sambo. Op 24-Jarige leeftijd maakte Khalidov zijn Pro-MMA debuut in Litouwen. Zonder succes, Khalidov verloor via TKO. Dit zou de eerste en enige keer zijn in Khalidov’s carrière dat hij verloor via TKO. Khalidov wist in zijn eerste zes MMA partijen een mager record van 3-3 bij elkaar te vechten. Zijn drie verliespartijen werden opvallend allen geleden in Litouwen. Khalidov wist vervolgens acht gevechten achter elkaar te winnen, waarvan acht finishes en zeven daarvan in de eerste ronde. Khalidov won ondertussen ook nog even de Full Contact Prestige titel in Polen. Dit trok de aandacht van de Konfrontacja Sztuk Walki organisatie, beter bekend als de KSW organisatie. Een van de betere organisaties in Polen. Onder meer Martin Zawada en Dave Dalglish werden verslagen door Khalidov die nadat hij een uitstapje had gemaakt naar de ShoXC organisatie in de VS (zijn enige partij in de VS) mocht vechten voor de allereerste KSW Light-Heavyweight titel tegen Daniel Acacio.

Afbeeldingsresultaat voor mamed khalidov

Khalidov won dit gevecht via een KO na iets meer dan een minuut. De Japanse organisatie Sengoku RC had de (inmiddels) Pool op het oog. Khalidov mocht het opnemen tegen Jorge Santiago. Santiago enigszins mislukt in de UFC had bij Sengoku RC recent de titel gewonnen. Echter was het gevecht tegen Khalidov een non-title bout. Khalidov had geen enkele moeite met Santiago en sloeg de Braziliaan vroeg in de eerste ronde ijskoud tegen het canvas. Sengoku RC wist toen dat ze een rematch voor de titel moesten houden om de Kampioen geloofwaardig te houden. Vier maanden later stonden beide mannen opnieuw tegenover elkaar. Dit keer was het echter Santiago die via Unanimous Decision zijn titel behield. Dit was voor Khalidov zijn vierde verliespartij in zijn carrière. Dit zou voorlopig ook zijn laatste zijn.

Afbeeldingsresultaat voor Мамед Халидов

Sinds zijn verlies tegen Santiago in Maart 2010 wist Khalidov liefst vijftien partijen achter elkaar ongeslagen te blijven. Onder meer mannen als Melvin Manhoef, Kendall Grove, Maiquel Falcao, Rodney Wallace, Jesse Taylor en Matt Lindland werden stuk voor stuk gefinisht. In November 2015 mocht Khalidov vechten voor de KSW Middleweight titel tegen Michal Materla. Via een Flying Knee KO na ongeveer 30 seconden mocht Khalidov zichzelf de nieuwe KSW Middleweight Kampioen noemen. In Mei 2016 verdedigde Khalidov de titel tegen Aziz Karaoglu. Enigszins moeizaam werd via Split Decision gewonnen. In Maart 2017 maakte Khalidov zijn debuut voor de Russische ACB organisatie. Tijdens het Main Event nam hij het op tegen oud UFC vechter en Engelsman Luke Barnatt in Manchester. Khalidov wist de klus binnen 21 seconden te klaren via KO in de eerste ronde, en onderstreepte opnieuw waarom fans hem zo graag in de VS wilden zien vechten. Khalidov zou tijdens het KSW 39 evenement in Polen het Main Event verzorgen tegen Welterweight Kampioen Borys Mankowski. In een catchweight gevecht zouden de Welterweight Kampioen en de Middleweight Kampioen het tegen elkaar opnemen. Khalidov won het gevecht via Unanimous Decision.

Afbeeldingsresultaat voor ksw 39

Vervolgens werd in Maart 2018 het gevecht gepland tegen Light-Heavyweight Kampioen Tomasz Narkun. Khalidov vocht sterk in het begin en leek Narkun te gaan finishen. Echter liet Narkun zien niet voor niets de Light-Heavyweight Kampioen te zijn. Narkun wist via een Triangle Choke Submission op sensationele wijze Khalidov te finishen. Dit brak de 14 fight winstreak van Khalidov. KSW zette vervolgens een rematch op het programma. Deze rematch vond eerder vanavond plaats. Narkun won het gevecht over drie rondes via Unanimous Decision. Khalidov liet weten dat hij voor het gevecht had besloten dat als hij zou verliezen hij ermee zou stoppen. Hierdoor komt na 42 Pro-MMA gevechten de carrière van Khalidov ten einde.

https://twitter.com/KSW_MMA/status/1069004652618878982

Powered by Aiki Budo.

Blijf MMA DNA in de gaten houden voor het laatste MMA nieuws uit binnen-en buitenland.

Comments are closed.