breaking news

Matt Mitrione treft Sergei Kharitonov in nog onbekend Bellator MMA evenement in Februari

December 3rd, 2018 | by Redactie
Matt Mitrione treft Sergei Kharitonov in nog onbekend Bellator MMA evenement in Februari
Bellator MMA
0

De Rus Sergei Kharitonov heeft in de Russische media bekend gemaakt dat hij op 15 Februari 2019 zijn eerstvolgende Bellator MMA partij gepland heeft staan. Kharitonov treft de Amerikaan Matt Mitrione. Het is niet bekend waar Bellator MMA het evenement zal houden. Een dag later staat in Uncasville, Connecticut de grudge match op het programma tussen Paul Daley en Michael Page. Waarschijnlijk zal Bellator dus wederom met een “double-header” gaan komen in het weekend van 15 en 16 Februari 2019.

Sergei Kharitonov (MMA 28-6-0-1/Bellator 2-1-0-0) is een van de meest bekende Russische MMA vechters aller tijden. Ten tijden van PRIDE was Kharitonov de op een na beste vechter uit Rusland achter zijn landgenoot Fedor Emelianenko. Tijdens het 16-man toernooi in 2004 kwam Kharitonov na overwinning tegen Murilo Rua en Semmy Schilt maar liefst tot de laatste vier. Hier moest hij uiteindelijk zijn meerdere erkennen in de uiteindelijk runner-up van het toernooi Antonio Rodrigo Nogueira. Vervolgens wisselde Kharitonov goede optredens af met matige. Zo wist hij bijvoorbeeld te winnen van mannen als Pedro Rizzo, Fabricio Werdum en Alistair Overeem (rematch), maar kwam hij te kort tegen Alexander Emelianenko en in zijn eerste gevecht tegen Alistair Overeem. Nadat PRIDE failliet ging vocht Kharitonov een aantal losse gevechten bij de DREAM organisatie. In 2011 deed Kharitonov vervolgens mee aan het Strikeforce Heavyweight toernooi. Kharitonov versloeg Andrei Arlovski in de Kwartfinale via KO, maar werd een ronde later uitgeschakeld door Josh Barnett. Na vervolgens drie overwinning te hebben gepakt bij de M-1 Global organisatie, ging Kharitonov zijn geluk beproeven bij Bellator. Tijdens zijn eerste gevecht ging hij verrassend zwaar KO tegen Javy Ayala binnen 15 seconden. Vier maanden later herstelde Kharitonov met een KO overwinning tegen Chase Gormley. In Juni 2017 keerde Kharitonov terug bij M-1 Global waar hij het M-1 Challenge 80 Main Event verzorgde in China. Kharitonov won via KO vroeg in de eerste ronde tegen Rameau Thierry Sokoudjou. Na vervolgens wederom te winnen een maand later bij M-1 tegen Geronimo Dos Santos vocht Kharitonov voor het Russische Cage Fighting Championship in Februari 2018 tegen Joey Beltran. Kharitonov won wederom ditmaal via Unanimous Decision. Tijdens zijn meest recente partij in Mei 2018 vocht Kharitonov op het Main Event van M-1 Challenge 92 tegen Anton Vyazigin. De partij werd aan het begin van de tweede ronde gestopt omdat Vyazigin door eye-pokes niet meer verder kon. De judges besloten een Majority Decision overwinning voor Kharitonov. De partij werd later omgezet in een No Contest. Kharitonov maakte na ruim een jaar afwezigheid zijn comeback bij Bellator MMA in Oktober 2018. Via KO laat in de eerste ronde werd Roy Nelson verslagen.

Matt Mitrione (MMA 13-6/Bellator 4-1) is een voormalig NFL speler die in 2005 de overstap maakte naar MMA. Mitrione kwam voor het eerst in beeld tijdens het tiende seizoen van The Ultimate Fighter. Mitrione verloor in de kwartfinales van James McSweeney, maar kreeg toch de kans om tijdens de TUF Finale te vechten. Mitrione versloeg in de ”Battle of the former NFL Players” Marcus Jones via KO in de tweede ronde. Mitrione bouwde een record op van 5-0, maar liep steeds in gevechten die hem de Top 10 van de divisie in zouden brengen tegen een verlies op. Mitrione wist in 14 UFC optredens er negen keer met de overwinning vandoor te gaan. Vijf keer verloor Mitrione, waaronder zijn laatste twee gevechten in de UFC. Mitrione verlengde zijn contract niet en stapte over naar Bellator MMA. In Bellator wist Mitrione met twee (T)KO overwinningen indruk te maken. Mitrione kreeg vervolgens het grootste gevecht van zijn carrière aangeboden in Madison Square Garden tegen Fedor Emelianenko. Na een dubbele knockdown van beide mannen wist Mitrione het snelste te herstellen en de Rus via KO te finishen. Bellator schreef vervolgens een 8-man Heavyweight toernooi uit voor 2018. Mitrione vocht in de kwartfinales tegen Roy Nelson. Mitrione pakte revanche voor een eerder verlies een aantal jaren terug en won via Majority Decision. Mitrione stond vervolgens in de halve finales tegenover Ryan Bader. Mitrione werd gedomineerd en verloor een zeer eenzijdige Unanimous Decision.

https://www.instagram.com/p/Bq6m95wl5w2/

Powered by Aiki Budo.

Blijf MMA DNA in de gaten houden voor het laatste MMA nieuws uit binnen-en buitenland.

Comments are closed.