breaking news

Marloes Coenen kan de eerste dames Featherweight kampioen in Bellator worden

January 9th, 2017 | by Stefan Van Erp

In navolging op de UFC heeft ook Bellator bekend gemaakt dat zij een Featherweight divisie voor dames gaan starten. Niemand minder dan Marloes Coenen zal voor de titel vechten tegen Julia Budd. Dit gaat plaatsvinden op 3 maart tijdens Bellator 174. 

Marloes Coenen (MMA 23-7/Bellator 2-1) is de voormalig Strikeforce Bantamweight kampioen en vecht sinds 2014 voor Bellator. Daarvoor kwam zij nog voor Invicta uit waar zij ook voor de Featherweight titel vocht. Destijds was Cris Cyborg te sterk voor haar. Coenen staat bekend om haar uitstekende Submissions. Liefst 17 van haar 23 overwinningen wist zij te winnen op Submission. Haar laatste partij wist Coenen niet te winnen. Alexis Dufresne won de partij die op een catchweight van 150 pond werd gevochten omdat Dufresne veel te zwaar naar de weging kwam. Coenen nam het gevecht toch aan en verloor via een Armbar in de eerste ronde.

Julia Budd (MMA 9-2/Bellator 3-0) is een Canadese Muay Thai specialist die sinds 2010 vecht in het professionele MMA circuit. Voorheen kwam Budd voor Strikeforce uit waar zij onder anderen verloor van Amanda Nunes en Ronda Rousey. Sinds 2015 vecht Budd voor Bellator en zij wist sindsdien al haar 3 partijen om te zetten in winst (allen op decision).

Het belooft een interessante partij te worden waarin Budd het staand zou willen houden en Coenen naar aller waarschijnlijkheid de partij naar de grond wil brengen om haar goede BJJ daar te gebruiken. Budd heeft haar laatste vier partijen via een decision gewonnen waarvan zij er drie won via een unanimous decision.

De officiële poster van Bellator:

15978167_1445728712112937_738516534_n

Leave a Reply