breaking news

Mark Hunt keert terug tijdens UFC 221 in Perth tegen Curtis Blaydes

December 13th, 2017 | by Marcel Dorff

Mark Hunt werd vorige maand nog wegens medische redenen van zijn Main Event gevecht tijdens UFC Sydney afgehaald. Inmiddels is Hunt weer medisch gezond verklaard en keert hij terug tijdens UFC 221 in Perth, Australië tegen de Amerikaan Curtis Blaydes. Dit wist de UFC eerder vandaag via ”The Daily Telegraph” naar buiten te brengen. Beide mannen ontmoeten elkaar op 11 Februari 2017 in de Octagon van de Perth Arena in de Heavyweight divisie. Het gevecht zal deel uitmaken van de Main Card.

Mark Hunt (MMA 13-11-1-1/UFC 8-5-1-1) kwam in 2010 de UFC binnen. Hunt had nog een aantal gevechten staan op zijn PRIDE FC contract (overgenomen door de UFC) en wilde deze nog uitvechten. Met een losing streak van vijf gevechten vocht Hunt zijn UFC debuut tegen Sean McCorkle. Een debuut om snel te vergeten aangezien er werd verloren vroeg in de eerste ronde via een Armbar Submission. Hunt werd zo goed als afgeschreven. Maar de voormalig K-1 Kampioen dacht daar heel anders over. Een winstreak van vier gevechten volgden met onder meer overwinningen tegen Stefan Struve en Ben Rothwell. Uiteindelijk brak Junior Dos Santos deze winstreak via een KO in de derde ronde. Hunt richtte zich weer op en versloeg Roy Nelson in Japan via KO in de tweede ronde. En na een episch gevecht tegen Antonio ”Bigfoot” Silva dat eindigde in een draw, mocht Hunt als late replacement voor de Interim Heavyweight titel vechten tegen Fabricio Werdum. Hunt verloor via TKO in de tweede ronde en zag de belt dus aan zijn neus voorbij gaan. Een half jaar later verloor Hunt opnieuw, ditmaal van de huidige Kampioen Stipe Miocic laat in de vijfde ronde via TKO. Vervolgens wist Hunt weer twee overwinningen te pakken. Zowel Antonio ”Bigfoot” Silva als Frank Mir werden met een (T)KO in de eerste ronde naar huis gestuurd. Vorig jaar tijdens International Fight Week vocht Hunt tijdens het Co-Main Event van UFC 200 tegen voormalig Heavyweight Kampioen Brock Lesnar. Lesnar zou winnen via Unanimous Decision, maar het resultaat werd later omgezet in een No-Contest omdat Lesnar verboden middelen had gebruikt. In Maart van dit jaar vocht Hunt zijn voorlaatste wedstrijd. Tegen Alistair Overeem werd voor de tweede maal in zijn carrière verloren. Overeem wist Hunt te verslaan via KO in de derde ronde. Hunt keerde echter snel terug. Tijdens het Main Event van UFC Auckland wist Hunt in de vierde ronde de hypetrain van Derrick Lewis te ontsporen. De Nieuw-Zeelander had een betere conditie en dat bracht hem de overwinning. Hunt zou vervolgens in November 2017 zijn opwachting maken in Sydney tegen Marcin Tybura. De UFC haalde Hunt echter wegens medische redenen van het evenement. Dit tot afschuw van Hunt die dat duidelijk liet weten op Social Media. Echter is Hunt inmiddels ”gecleared” en zal hij terugkeren tijdens UFC 221.

Curtis Blaydes (MMA 8-1-0-1/UFC 3-1-0-1) maakte in April 2016 zijn UFC debuut als ”late replacement” tegen de Franse Kameroener Francis Ngannou. Het debuut ging niet zoals Blaydes gehoopt had. Na het einde van de tweede ronde was het rechteroog van Blaydes helemaal dicht, waardoor de dokter het genoodzaakt vond om het gevecht te stoppen. Ngannou won dus via TKO. Blaydes pakte zes maanden later zijn revanche in de Octagon. Cody East werd in de tweede ronde via TKO verslagen, waarmee Blaydes zijn eerste overwinning in de Octagon pakte. Hier leek eerder dit jaar een tweede overwinning bij te komen. Blaydes versloeg via TKO in de tweede ronde Adam Milstead die mede door een knieblessure niet verder kon. Echter werd er na afloop een positieve marihuana test afgeleverd door Blaydes. Hierdoor werd de overwinning tegen Milstead omgezet in een No-Contest. Blaydes vocht vervolgens in Juli dit jaar tegen Daniel Omielanczuk. In een ronduit traag en vermoeiend gevecht was het uiteindelijk wel Blaydes die betrekkelijk eenvoudig via Unanimous Decision de overwinning wist binnen te halen. Blaydes keerde vervolgens terug tijdens UFC 217 in New York tegen Alexey Oleynik. Blaydes won het ”’vreemde gevecht” via een eveneens vreemde TKO aan het begin van de tweede ronde.

Blijf MMA DNA in de gaten houden voor het laatste MMA nieuws uit binnen-en buitenland.

Comments are closed.