breaking news

Mark Godbeer out, James Mulheron in tegen Justin Willis tijdens UFC Glasgow

May 21st, 2017 | by Marcel Dorff

Zojuist wist de altijd zeer goed ingevoerde Britse MMA journalist Jim Edwards te melden dat Mark Godbeer geblesseerd is geraakt, en hierdoor niet kan vechten op 16 Juli 2017 in Glasgow, Schotland, Verenigd Koninkrijk tegen de Amerikaan Justin Willis. De UFC heeft Made 4 The Cage Heavyweight Kampioen James Mulheron een contract aangeboden. Mulheron zal net als Willis zijn debuut maken tijdens UFC Fight Night 113 in de Octagon van ”The SSE Hydro”. Het gevecht zal waarschijnlijk deel uit maken van de Preliminary Card.

Justin Willis (MMA 4-1/UFC 0-0) maakt zijn UFC debuut. Willis komt uit voor American Kickboxing Academy (AKA) uit San Jose, Californië. Willis startte zijn Pro-MMA carrière met een verliespartij in 2012. Hij pakte in 2014 zijn Pro-MMA carrière weer op en heeft sindsdien een winstreak van vier partijen. Zijn meest recente partij won Willis van Juliano Coutinho in de WSOF organisatie. Willis won via TKO in de tweede ronde. Willis zou tijdens UFC 208 in Brooklyn, New York zijn UFC debuut maken op one weeks notice tegen de Pool Marcin Tybura. Echter was Willis volgens de commissie te zwaar en kreeg hij op voorhand al geen licentie om te vechten. Hierdoor werd het gevecht gecanceld. Willis mag nu (met een goede voorbereiding) alsnog zijn UFC debuut maken. Als is nu niet Mark Godbeer maar James Mulheron de tegenstander.

James Mulheron (MMA 11-1/UFC 0-0) wordt in Engeland gezien als een van dé grootste talenten van het land. Mulheron vocht op een gevecht na al zijn gevechten voor de Made 4 The Cage organisatie. De Brit maakte in 2012 zijn MMA debuut. Binnen twee jaar en een record van 4-0 werkte Mulheron zich op naaar een titelgevecht. Mulheron versloeg veteraan Stav Economou via Unanimous Decision en pakte daarmee de titel. Vervolgens verdedigde Mulheron de titel tweemaal met succes. De derde maal ging het mis. Ruben Wolf versloeg Mulheron in de derde ronde via TKO en bracht daarmee Mulheron zijn eerste Pro-MMA verlies toe. Ook was Mulheron de titel kwijt. Wolf verliet vervolgens de organisatie, waardoor Mulheron voor de vacante titel mocht vechten. De Brit pakte zijn titel terug via TKO in de eerste ronde tegen Tomasz Czerwinski. Na een klein uitstapje naar Bellator en een overwinning op Neil Grove, verdedigde Mulheron nog tweemaal zijn titel in de Made 4 The Cage organisatie. Begin dit jaar wist Mulheron zijn enige Pro-MMA verlies te revancheren. Ruben Wolf werd ditmaal wel verslagen. Mulheron won via Unanimous Decision. Nu mag Mulheron dus gaan proberen om ook in de UFC furore te maken.

Comments are closed.