breaking news

Mackenzie Dern maakt snelle comeback tegen Amanda Cooper tijdens UFC 224 in Rio

March 15th, 2018 | by Marcel Dorff

De Braziliaans-Amerikaanse Mackenzie Dern maakt op 12 Mei 2018 alweer haar opwachting in de Octagon. Tijdens UFC 224 in Rio de Janeiro, Brazilië neemt ze het op tegen de Amerikaanse Amanda Cooper. Dit wist MMA journalist Gabriel Carvalho zojuist via MMA Brasil te bevestigen. Beide vrouwen treffen elkaar in de Octagon van de Jeunesse Arena. Het gevecht in de Women’s Strawweight divisie zal waarschijnlijk deel uit maken van de Preliminary Card.

Amanda Cooper (MMA 3-3/UFC 2-2) kwam via TUF 23 de UFC binnen. Nadat ze het eliminatie gevecht van Mellony Geugjes won via Submission, volgden nog twee overwinningen. Jamie Moyle werd verslagen in de kwartfinale via Majority Decision, en Lanchana Green werd verslagen in de halve finale via een Submission in de eerste ronde. Cooper moest het vervolgens tijdens de TUF Finale opnemen tegen de favoriet van de competitie Tatiana Suarez. Suarez versloeg Cooper in de eerste ronde via een D’Arce Choke Submission en won dus TUF 23. Cooper keerde terug in November 2016. In Belfast was de Deense Anna Elmose haar tegenstandster. Na drie rondes was het uiteindelijk Cooper die via Unanimous Decision haar eerste officiële UFC overwinning kon bijschrijven. In Maart 2017 kon ze die overwinning echter geen goed vervolg geven. De ongeslagen UFC debutante Cynthia Calvillo was via Rear Naked Choke Submission in de eerste ronde te sterk. Cooper keerde vervolgens tijdens UFC 218 in December 2017 in haar Detroit terug in de Octagon tegen Angela Magana. Cooper domineerde het gevecht en won laat in de tweede ronde via TKO.

Mackenzie Dern (MMA 6-0/UFC 1-0) is een Amerikaans-Braziliaanse MMA vechtster die wordt gezien als een van de grootste talenten. Dern staat bekend om haar zeer sterke BJJ. Dern heeft op Wereldkampioenschappen ook meerdere keren een gouden medaille gewonnen. Dern maakte in 2016 haar Pro-MMA debuut voor de Legacy FC organisatie. In haar debuut versloeg ze Kenia Rosas via Unanimous Decision. Vervolgens versloeg ze ook de inmiddels UFC Flyweight vechtster Montana Stewart-De La Rosa via Imanari Choke Submission. Nadat Dern ook in 2017 tweemaal wist te winnen in de nieuwe LFA organisatie werd ze gecontacteerd door Invicta FC. Dern won haar debuut via Armbar Submission tegen Kaline Medeiros, en werd vervolgens door de UFC gecontracteerd. Dern debuteerde in Maart 2018 tijdens UFC 222 tegen Ashley Yoder. Dern won het gevecht via Split Decision en mocht dus over een succesvol UFC debuut spreken.

Comments are closed.