breaking news

Maarten Wouters vs. Lom-Ali Nalgiev voor vacante SHC Welterweight titel

August 15th, 2018 | by Redactie
Maarten Wouters vs. Lom-Ali Nalgiev voor vacante SHC Welterweight titel
SHC
0

De Belg Maarten Wouters maakt op 6 Oktober 2018 zijn opwachting tijdens SHC XIV in Dessel, Turnhout. De voormalig SHC Welterweight Kampioen gaat proberen zijn belt die hij vorig jaar vrijgaf te heroveren tegen Lom-Ali Nalgiev. De belt is op dit moment vacant nadat Kampioen Dhmitri Herri de overstap maakte naar de Lightweight divisie. Hierdoor zal Wouters de kans krijgen om de belt die hij in 2016 wist te winnen tegen Robin Dutry wederom te pakken. SHC XIV telt nu liefst vijf titelgevechten!!

Maarten Wouters (MMA 10-6/SHC 2-2) is een Belgische MMA vechter die voor MMA 141 Hasselt uitkomt. De Belg begon zijn Pro-MMA carrière in 2014 in het regionale Belgische circuit. Na een record te hebben opgebouwd van 6-2 debuteerde Wouter voor de We Love MMA organisatie in Duitsland. Daar versloeg hij Mario Wittmann via een Shoulder Lock Submission. Na twee mindere prestaties van Wouters mocht hij in 2016 proberen een verlies van in zijn begin periode te revancheren. Tijdens SHC 12 werd om de titel gevochten tegen Robin Dutry. Wouters won de partij via TKO halverwege de eerste ronde en pakte daarmee de SHC titel. Wouters versloeg vervolgens in het regionale Belgische circuit nog twee tegenstanders, maar verloor vervolgens van de Nederlander Melvin van Suijdam. Wouters maakte vervolgens in Juni 2018 zijn debuut voor de Cage Warriors organisatie tegen Angelo Rubino. Wouters vocht sterk maar kon niet herstellen van een harde bodykick van de Italiaan laat in de eerste ronde. Nu mag Wouters gaan proberen de titel die hij vrijgaf terug te winnen.

Lom-Ali Nalgiev (MMA 14-8/SHC 0-0) is een Russische MMA vechter die al sinds 2012 in het Pro circuit rondloopt. Nalgiev had een moeilijk begin van zijn carrière, maar wist dit snel om te draaien. En dit deed hij niet in de minste organisaties. Nalgiev heeft overwinningen staan in de ACB en M-1 Global organisaties. Zo won hij van vechters als Gabriel Sabo en Vladimir Nitikin. Ook het grote talent Sergey Faley werd vorig jaar via Unanimous Decision verslagen. Nalgiev verloor echter zijn laatste twee gevechten tegen Rubenilton Pereira en Kurban Taigibov. Wel dient gezegd te worden dat deze vechters beide behoren tot de top van de M-1 Global organisatie. Nalgiev zal nu zijn debuut maken voor de SHC organisatie en zal meteen voor de titel strijden.


(Maarten Wouters samen met promotor en organisator Benny Rogmans na zijn titeloverwinning in 2016).

Bekijk hier de voorlopige matchmaking die afgelopen vrijdag bekend werd voor SHC XIV (bovenstaande partij nog niet toegevoegd).
Bekijk hier het Play-by-Play verslag van 2016 terug.
Bekijk hier het Play-by-Play verslag van 2017 terug.
Bekijk hier de 2017 interviews met Jarno Errens, Hyram Rodriguez, Dhimitri Herri & organisator Benny Rogmans terug.

Powered by Aiki Budo.

Blijf MMA DNA in de gaten houden voor het laatste MMA nieuws uit binnen-en buitenland.

Comments are closed.