breaking news

Lyoto Machida maakt stap naar Bellator MMA

June 22nd, 2018 | by Stefan Van Erp
Lyoto Machida maakt stap naar Bellator MMA
Bellator MMA
0

Zojuist is bekend geworden dat voormalig UFC Light Heavyweight kampioen Lyoto Machida de stap naar Bellator gaat maken. Machida heeft voor meerdere gevechten getekend bij de promotie. Machida heeft ruim 11 jaar voor de UFC gevochten en in deze tijd een record opgebouwd van 24 winstpartijen en 8 verliespartijen. 

Lyoto Carvalho Machida kwam in 2007 met een ongeslagen record van 8-0 de UFC binnen. De Braziliaan met Japanse roots had in andere organisaties furore gemaakt door onder meer BJ Penn, Stephan Bonnar en Rich Franklin te verslaan. Machida zou in zijn eerste jaar binnen de UFC een record van 4-0 neerzetten. Onder meer Sam Hoger, Kazuhiro Nakamura en Rameau Thierry Sokoudjou werden verslagen. Vervolgens mocht Machida het in 2008 opnemen tegen voormalig UFC Light-Heavyweight Kampioen Tito Ortiz. Machida domineerde de partij, maar ontsnapte aan een Submission van Ortiz in de derde ronde. Machida zou terecht via Unanimous Decision uiteindelijk de partij naar zich toetrekken. Begin 2009 vocht Machida een #1 contendergevecht tegen zijn landgenoot Thiago Silva. Machida wist Silva één seconde voor het einde van de eerste ronde KO te slaan, en verdiende hiermee een titelgevecht tegen Rashad Evans.

Evans was (op dat moment eveneens ongeslagen) niet opgewassen tegen Machida en ging zwaar KO in de tweede ronde. Machida pakte de titel en was de nieuwe Light-Heavyweight Kampioen. Vervolgens volgde een tweeluik tegen Mauricio ”Shogun” Rua. Machida won een controversiële Unanimous Decision in de eerste partij, maar ging KO in de rematch en was vervolgens zijn titel kwijt. Hij zou deze titel nooit meer weten terug te winnen. Machida zou weliswaar in het restant van zijn Light-Heavyweight carrière vier van zijn zes gevechten winnen, maar de ”key-fights” werden verloren. Machida zou nog voor de titel vechten tegen Jon Jones maar verloor via Submission in de tweede ronde. Machida maakte in 2013 zijn debuut voor de UFC in de Middleweight divisie. Na een sterke start met overwinningen tegen Mark Munoz en Gegard Mousasi, mocht Machida voor de titel vechten tegen Kampioen Chris Weidman. Weidman versloeg Machida via Unanimous Decision.

Machida wist vervolgens nog via een snelle TKO te winnen van CB Dollaway, maar twee desastreuze verliespartijen tegen Luke Rockhold en Yoel Romero zorgden dat nieuwe titelaspiraties voor Machida voorlopig de kast in konden. Machida werd vervolgens ingepland tegen Dan Henderson, maar het gevecht werd gecanceld nadat Machida positief testte voor een verboden middel. Machida gaf toe het middel gebruikt te hebben en werd 18 maanden geschorst. Die schorsing zat er op 8 Oktober 2017 op. Twintig dagen na afloop van zijn schorsing keerde Machida terug in de Octagon tijdens het Main Event van UFC São Paulo tegen Derek Brunson. Machida was niet opgewassen tegen de jongere Brunson en ging zwaar KO in de eerste ronde. Machida keerde vervolgens in Februari 2018 terug tijdens UFC Belem. Daar vocht hij tijdens het Main Event tegen de ongeslagen Eryk Anders. Machida won via een controversiële Split Decision en wist zijn ranking te behouden.

Vervolgens werd Machida ingepland tegen landgenoot Vitor Belfort tijdens UFC 224 in Rio de Janeiro. Machida won via een spectaculaire Frontkick KO en liet zien voorlopig nog niet klaar te zijn om te stoppen met MMA. Dat blijkt ook in de multi-fight deal die hij met Bellator heeft gesloten.

Volg MMA DNA voor al het MMA nieuws uit binnen- en buitenland! 

Comments are closed.