breaking news

Luis Henrique de Oliveira vs. Marcin Tybura herboekt voor UFC 209

February 17th, 2017 | by Marcel Dorff

Het Heavyweightgevecht tussen Luis Henrique de Oliveira en Marcin Tybura dat in eerste instantie zou plaatsvinden tijdens UFC 208 is opnieuw ingeboekt voor UFC 209. Luis Henrique de Oliveira raakte een paar weken voor het evenement geblesseerd. Tybura kreeg in Justin Willis een paar dagen voor het evenement een vervanger toegewezen. Echter kon Willis om medische redenen ook niet vechten waardoor de UFC heeft besloten de originele match-up opnieuw in te plannen. Beide mannen ontmoeten elkaar nu op 4 Maart 2017 in de Octagon van de T-Mobile Arena in Las Vegas, Nevada.

Luis Henrique de Oliveira (MMA 10-2-0-1/UFC 2-1-0-0) in Brazilië beter bekend als KLB, maakte in December 2015 zijn UFC debuut tegen Francis Ngannou. Dit liep niet goed af voor KLB, aangezien hij via KO in de tweede ronde werd gefinisht. Afgelopen Juli wist KLB wel te winnen. Hij versloeg nieuwkomer Dmitrii Smoliakov via een submission in de tweede ronde. Inmiddels is KLB aangesloten bij American Top Team in Florida. In November 2016 nam ”KLB” het op tegen de Deen Christian Colombo. In Brazilië wist Luis Henrique uiteindelijk via een Guillotine Choke in de derde ronde Colombo te verslaan.

Marcin Tybura (MMA 14-2/UFC 1-1) is een Poolse vechter die Kampioen was bij de M-1 Global organisatie. Een van de sterkste (zo niet de sterkste) Russische MMA organisaties. Tybura maakte in 2016 in Zagreb zijn debuut voor de UFC tegen Timothy Johnson. In een erbarmelijk slecht gevecht wist Johnson uiteindelijk als minder slechtere (en dus winnaar) uit de bus te komen. Tybura revancheerde zich vervolgens op fenomenale wijze door Viktor Pesta te verslaan via een perfecte headkick. Tybura zou het vervolgens opnemen tegen Derrick Lewis in de Filipijnen, maar die card werd zoals bekend gecanceld. Nu mag Tybura proberen zijn overwinning op Pesta een vervolg te geven tegen Luis Henrique.

Comments are closed.