breaking news

Luigi Vendramini pakt short notice gevecht tegen Elizeu Zaleski dos Santos in São Paulo

September 14th, 2018 | by Redactie
Luigi Vendramini pakt short notice gevecht tegen Elizeu Zaleski dos Santos in São Paulo
UFC
0

De Braziliaan met Italiaanse roots Luigi Vendramini gaat volgende week zaterdag zijn UFC debuut maken. De ongeslagen vechter valt in voor de geblesseerde Belal Muhammad en treft nu Elizeu Zaleski dos Santos in de Welterweight divisie. Dit wist Marcelo Barone via Combate te melden. Beide vechters nemen het tegen elkaar op in de Octagon van het Ginasio do Ibirapuera in São Paulo, Brazilië. Het gevecht zal deel uit maken van de Preliminary Card.

Elizeu Zaleski Dos Santos (MMA 19-5/UFC 5-1) is een Braziliaanse Jungle Fight Kampioen die in 2015 door de UFC werd gecontracteerd. Zaleski moest het opnemen tegen de ongeslagen Deen Nicolas Dalby. In Brazilië verloor Zaleski na drie slopende rondes via Split Decision. De Braziliaan kwam echter zeer sterk terug in zijn debuut in de Verenigde Staten voor de UFC. Zaleski won bijna een jaar na zijn verlies tegen Dalby van Omari Akhmedov. In een fantastisch gevecht won Zaleski via TKO in de derde ronde. De UFC beloonde beide vechters met de Fight of the Night bonus. Tijdens zijn gevecht in Oktober 2016 stond Zaleski tegenover de Japanner Keita Nakamura. Zaleski was sterker en won via Unanimous Decision. Zaleski keerde vervolgens in Juli 2017 terug tijdens UFC Long Island. Hier vocht hij tegen voormalig Bellator MMA Welterweight Kampioen Lyman Good. In een zeer competitief en leuk gevecht won Zaleski uiteindelijk via Split Decision. De UFC beloonde het gevecht met de Fight of the Night bonus. Die bonus zou Zaleski wederom winnen in Oktober 2017. Ditmaal was Max Griffin de tegenstander. Zaleski pakte de overwinning via Unanimous Decision. Zaleski zou vervolgens terugkeren tijdens UFC Londen in Maart 2018 tegen de Welshman Jack Marshman. Echter raakte Zaleski geblesseerd waardoor hij het gevecht aan zich voorbij moest laten gaan. Hierdoor werd hij twee maanden later ingepland tijdens UFC 224 in Rio de Janeiro tegen Sean Strickland. Zaleski won het gevecht vroeg in de eerste ronde via KO. Een schitterende spinning backkick werd gevolgd door stoten naar het gezicht. Hierdoor bracht Zaleski zijn winstreak naar vijf gevechten. Zaleski werd vervolgens gekoppeld aan Belal Muhammad tijdens UFC São Paulo in September 2018. Echter raakte Muhammad een week voor het treffen geblesseerd. Hierdoor werd door de UFC nieuwkomer Luigi Vendramini gecontracteerd.

Embed from Getty Images

Luigi Vendramini (MMA 7-0/UFC 0-0) is een Braziliaan met Italiaanse roots. Vendramini maakte in 2016 op 20 jarige leeftijd zijn debuut bij de professionals. Tijdens zijn debuut versloeg hij Guilherme de Carvalho via TKO in de tweede ronde. Na vervolgens nog een overwinning gepakt te hebben maakte Vendramini zijn opwachting bij de prestigieuze Aspera FC organisatie. Ook daar wist Vendramini te imponeren met een Kimura Submission overwinning in de eerste ronde tegen João Paulo. Vendramini pakte vervolgens bij kleinere organisaties nog drie overwinning om vervolgens in de zomer van 2017 terug te keren bij Aspera FC. Daar wist hij in de derde ronde via TKO tegenstander Adriano Andre te verslaan. Vervolgens bleef het stil rond Vendramini. Vendramini traint tegenwoordig regelmatig mee bij Team Alpha Male. Vendramini die normaal uitkomt in de Lightweight divisie zal tijdens zijn UFC debuut in verband met de korte voorbereiding vechten in de Welterweight divisie.

Powered by Aiki Budo.

Blijf MMA DNA in de gaten houden voor het laatste MMA nieuws uit binnen-en buitenland.

Comments are closed.