breaking news

Luan Chagas en Jimmy Wallhead strijden om eerst UFC overwinning in Rio de Janeiro

April 24th, 2017 | by Marcel Dorff

Zojuist wist het Braziliaanse Combate bekend te maken dat de Braziliaan Luan Chagas zijn opwachting zal maken op 3 Juni 2017 tijdens UFC 212 in Rio de Janeiro, Brazilië. Hij neemt het in de Welterweight divisie op tegen de Engelsman Jimmy Wallhead. Beide mannen zullen elkaar treffen in de Octagon van de Jeunesse Arena. Het gevecht zal waarschijnlijk deel uit maken van de Preliminary Card van UFC 212.

Luan Chagas (MMA 14-2-1/UFC 0-1-1) kwam in 2016 op short notice de UFC binnen. Chagas had geïmponeerd tijdens zijn gevechten bij verschillende Braziliaanse bonden en werd door de UFC op short notice ingepland om het op te nemen tegen landgenoot Sergio Moraes. Chagas verving de geblesseerde Kamaru Usman. Chagas vocht sterk in het begin, maar kon niet voorkomen dat Moraes in het laatste gedeelte de overhand had. Uiteindelijk eindigde het gevecht in een Split Draw. Vier maanden later in September 2016 stond Chagas gepland om het op te nemen tegen de Chinees Shinsho Anzai, echter raakte Anzai geblesseerd. Ook de tegenstander van Erick Silva raakte geblesseerd, en aangezien beide mannen zonder opponent zaten werden ze tegen elkaar gematched. In een zeer leuk gevecht dat over en weer ging moest Chagas uiteindelijk toch zijn meerdere erkennen in Silva die er via een Rear Naked Choke Submission in de derde ronde met de winst vandoor ging. Het gevecht werd door de UFC beloond met de Fight of the Night bonus. Chagas wacht dus nog altijd op zijn eerste UFC overwinning.

Jimmy Wallhead (MMA 29-10/UFC 0-1) is een echte MMA veteraan. De Engelsman probeerde al jaren geleden de UFC binnen te komen, maar de UFC gaf geen gehoord. ”Judo Jimmy” die in meerdere Europese organisaties titels pakte, kreeg dan uiteindelijk in 2016 toch een belletje van de UFC. Wallhead mocht invallen voor Emil Meek tegen de Tunesische Duitser Jessin Ayari. Wallhead maakte zijn debuut tegen Ayari in Hamburg en verloor het gevecht via een zeer controversiële Split Decision. Wallhead is een allround vechter die zowel staand als op de grond zeer goed uit de voeten kan. De Engelsman heeft onder meer overwinningen op zijn resumé tegen voormalig UFC titeluitdager Frank Trigg, Che Mills, Igor Araújo, Matt Veach en Joey Villasenor. Net als Chagas gaat ook Wallhead voor zijn eerste overwinning in de Octagon.

Comments are closed.