breaking news

Londenaar Danny Roberts ontmoet Claudio Silva tijdens UFC Londen

December 20th, 2018 | by Redactie
Londenaar Danny Roberts ontmoet Claudio Silva tijdens UFC Londen
UFC
0

Londenaar Danny Roberts zal op 16 Maart 2019 voor eigen publiek vechten in de Welterweight divisie tegen de Braziliaan Claudio Silva. Beide vechters treffen elkaar in de Octagon van “The O2” in Londen, Engeland. Het gevecht zal deel uit maken van de Main Card van UFC Fight Night 147 (ook UFC on ESPN+ 5).

Danny Roberts (MMA 16-3/UFC 5-2) is een Welterweight die in 2015 door de UFC werd binnengehaald. Roberts had een record van 6-0 in Cage Warriors FC (een van de grootste organisaties in het Verenigd Koninkrijk). Roberts maakte zijn UFC debuut tegen American Top Team veteraan Nathan Coy in December 2015. Met een Triangle Choke Submission in de eerste ronde wist hij Coy bewusteloos te krijgen, waardoor hij zijn eerste winst binnen had. Inmiddels traint Roberts bij Hard Knocks 365 (onder leiding van de Nederlandse trainer Henri Hooft), en wist hij in April 2016 zijn tweede overwinning bij te schrijven op zijn UFC record. Dominique Steele werd via Unanimous Decision verslagen. Roberts leek in Manchester in Oktober 2016 zijn derde overwinning in de UFC te pakken tegen Mike Perry. Echter ging het in de laatste seconden van het gevecht volledig mis voor Roberts en verloor hij via KO. Roberts keerde vervolgens in Juli 2017 tijdens UFC Glasgow terug in de Octagon. Via KO in de tweede ronde versloeg hij Bobby Nash en pakte hij zijn derde overwinning in de Octagon. Roberts zou het vervolgens opnemen tegen Sheldon Westcott tijdens UFC Winnipeg in December 2017. Echter raakte de Canadees geblesseerd waarna Roberts werd gematcht tegen Nordine Taleb. Taleb gaf Roberts geen kans en finishte het gevecht vroeg in de eerste ronde via een goed geplaatst headkick en opvolgende stoten. Roberts keerde vervolgens al snel terug tijdens UFC Londen in Maart 2018 tegen Oliver Enkamp. Roberts wist het gevecht via KO in de eerste ronde in zijn voordeel te beslissen. Roberts werd vervolgens tijdens UFC Hamburg in Juli 2018 gematcht tegen Alan Jouban. Echter raakte Jouban geblesseerd waardoor hij promotionele nieuwkomer David Zawada tegenover zich kreeg. In een zeer leuk en evenwichtig gevecht won Roberts via Split Decision.

Embed from Getty Images

Claudio Silva (MMA 12-1/UFC 3-0) is een Braziliaanse vechter die het merendeel van zijn MMA partijen in Engeland vocht. Silva maakte zijn MMA debuut in 2007 in Engeland. Daar verloor hij via diskwalificatie na een illegale ellenboogtechniek. Silva zou vervolgens negen keer op rij winnen, waaronder een TKO overwinning tegen UFC veteraan Xavier Foupa-Pokam. Silva werd vervolgens door de UFC gecontracteerd, en maakte zijn debuut in 2014 tegen Bradley Scott. Silva was sterker en won zijn UFC debuut via Unanimous Decision. Nadat een blessure roet in het eten gooide voor een gevecht tegen Neil Magny, zou Silva voor het eerst in zijn carrière vechten in Brazilië. Tijdens UFC Uberlandia in November 2014 nam hij het op tegen de Engelsman Leon Edwards. Silva won het gevecht via Split Decision. Sindsdien kwam Silva door aanhoudend blessureleed 3.5 jaar niet in actie. Partijen tegen Nordine Taleb en Siyar Bahadurzada werden gecanceld in verband met blessures. Het gevecht tegen Nordine Taleb werd vervolgens alsnog ingepland tijdens UFC Liverpool in Mei 2018. Silva had het moeilijk, maar wist het gevecht nog in de eerste ronde via Neck Crank Submission in zijn voordeel te beslissen. Silva werd vervolgens gematcht tegen Ramazan Emeev tijdens UFC Moskou in September 2018. Echter raakte Silva geblesseerd en moest hij noodgedwongen afzeggen.

Embed from Getty Images

Powered by Aiki Budo.

Blijf MMA DNA in de gaten houden voor het laatste MMA nieuws uit binnen-en buitenland.

Tweet 20

Comments are closed.