breaking news

Lina Länsberg vs. Veronica Macedo officieel voor UFC Londen

January 19th, 2017 | by Marcel Dorff

Zojuist heeft de UFC bekend gemaakt dat de Zweedse Lina Länsberg het tijdens UFC Fight Night 107 in Londen, Engeland, UK zal opnemen tegen de Venezolaanse Veronica Macedo. Beide Bantamweightvechters zullen op 18 Maart 2017 hun opwachting maken in de Octagon van de O2 Arena.

Lina Länsberg (MMA 6-2/UFC 0-1) kwam in 2016 de UFC binnen. De Zweedse nam het in haar debuut meteen op tegen een van de meest gevreesde vrouwelijke MMA vechtsters, namelijk Cris Cyborg. En ook nog een in Brazilië tijdens het Main Event van UFC Fight Night Brasilia. Länsberg die winstreak van zes genoot had weinig kans tegen Cris Cyborg. Ondanks dat gegeven hield Länsberg het tot halverwege de tweede ronde vol alvorens de scheidsrechter ingreep. Cyborg won via TKO in de tweede ronde, maar Länsberg had door het gevecht aan te nemen op een Catchweight van 140lbs durf getoond. En dat werd door de fans gewaardeerd.

Veronica Macedo (MMA 5-1-1/UFC 0-1-0) kwam in September 2016 de UFC binnen. Macedo verving de geblesseerde Germaine de Randamie tegen Ashlee Evans-Smith in Hamburg. De Venezolaanse die inmiddels al een tijdje in Polen traint staat bekend om haar sterke groundgame en is maar liefst vijfmaal USA National Champion in Taekwondo. Macedo liet ook tijdens haar UFC debuut zien dat ze een hele gevaarlijke submission game heeft, maar Evans-Smith was te ervaren en te wel oplettend om erin vast te komen. Macedo verloor uiteindelijk via TKO in de derde ronde, en mag nu net als Länsberg proberen haar eerste overwinning in de UFC te gaan pakken. Overigens verblijft Macedo op dit moment in Nederland. Vrij recent trainde ze bij Melvin Manhoef.

Comments are closed.