breaking news

Lauren Murphy ontmoet Priscila Cachoeira tijdens de TUF 26 Finale in Las Vegas

October 2nd, 2017 | by Redactie

Het Braziliaanse Combate wist naar buiten te brengen dat Lauren Murphy op 1 December 2017 zal terugkeren in de Octagon. Tijdens de TUF 26 Finale neemt de MMA Lab vechtster het op tegen de ongeslagen Braziliaanse UFC debutante Priscila Cachoeira. Het Women’s Flyweightgevecht zal plaatsvinden in het Park Theater te Las Vegas, Nevada. Beide vrouwen treffen elkaar die avond op de Preliminary Card.

Lauren Murphy (MMA 9-3/UFC 1-3) begon haar Pro-MMA carrière in 2010. Hier maakte ze tijdens lokale evenementen in Alaska furore. Nadat Murphy met vier finishes in vier gevechten ook haar vijfde partij voortijdig wist te beëindigen (ditmaal in de Legacy FC organisatie) werd ze opgepikt door Invicta FC. Ook daar liet Murphy zien dat ze iemand was om rekening mee te houden. Na Unanimous Decision overwinningen op Kaitlin Young en Sarah D’Alelio mocht Murphy voor de Invicta FC Bantamweight titel vechten tegen Miriam Yamamoto. Murphy won via TKO na een blessure van Yamamoto in de vierde ronde. Murphy maakte vervolgens de overstap naar de UFC, en zou halverwege 2014 haar debuut maken tegen Sara McMann. McMann won deze partij enigszins controversieel via een Split Decision en bracht Murphy daarmee haar eerste verliespartij in haar Pro-MMA carrière toe. Nadat ook in 2015 van Liz Carmouche verloren werd leek het vijf voor twaalf voor Murphy. Murphy zou begin 2016 vechten tegen Sarah Moras, echter trekte Moras zich een paar dagen voor het gevecht terug met een blessure. De ongeslagen Kelly Fasholz nam het gevecht aan. In een zeer vermakelijk gevecht was het uiteindelijk Murphy die vijf seconden voor het einde van het gevecht de partij besliste via TKO en haar eerste overwinning in de Octagon pakte. De UFC beloonde het gevecht met de Fight of the Night bonus. Vijf maanden later verloor Murphy via Unanimous Decision van Katlyn Chookagian en leek haar UFC avontuur er op te zitten. Echter kwam de UFC met een Flyweight divisie op de proppen. Er werd een TUF toernooi gehouden, waaraan Murphy mee zou doen. Echter werd ze in de achtste finales al uitgeschakeld door Nicco Montano. De UFC geeft Murphy nu alsnog de kans om zich te bewijzen tijdens de TUF 26 Finale.

Priscila Cachoeira (MMA 8-0/UFC 0-0) is een Braziliaanse vechtster die uitkomt voor Paraná Vale Tudo. De ongeslagen vechtster maakt in December haar debuut voor de UFC. Cachoeira startte haar Pro-MMA carrière pas in 2016. ”Pedrita” zoals haar bijnaam luidt vocht vooral in Rio de Janeiro en Curitiba. Ze maakt dus ook gelijk haar Pro-MMA debuut in de VS aankomende December. Cachoeira heeft een record van acht overwinningen en geen verliespartijen. In totaal won Cachoeira vier van die acht gevechten via (T)KO, maar ging eveneens zo vaak naar de jugdes scorecards. Tijdens haar laatste gevecht in September 2017 versloeg ze Rosy Duarte via KO. Nu mag ze in de UFC gaan proberen faam te maken en haar ongeslagen record voorlopig te behouden.

Comments are closed.