breaking news

Latijns-Amerikaans onderonsje tussen Jose Quinonez en Diego Rivas tijdens UFC Mexico City

May 26th, 2017 | by Marcel Dorff
Latijns-Amerikaans onderonsje tussen Jose Quinonez en Diego Rivas tijdens UFC Mexico City
UFC
0

Zojuist heeft de UFC bekend gemaakt dat de Mexicaan Jose Quinonez in eigen land zijn opwachting zal maken tijdens UFC Fight Night 114 in Azcapotzalco, Mexico City, Mexico. Hij neemt het in de Bantamweight divisie op tegen de Chileen Diego Rivas. Beide mannen zullen elkaar treffen in de Octagon van de Mexico City Arena op 5 Augustus 2017. Het gevecht zal waarschijnlijk deel uit maken van de Preliminary Card die avond.

Jose Quinonez (MMA 5-2/UFC 2-1) deed in 2014 mee aan het eerste seizoen van TUF Latin America. De Mexicaan wist tijdens dat seizoen de finale te halen. In de finale stond hij tegenover zijn goede vriend Alejandro Perez. Beide mannen vochten een jaar eerder al tegen elkaar in een andere organisatie. Destijds was Quinonez via Unanimous Decision de sterkste van de twee. Tijdens de TUF Latin America Finale was dit echter niet het geval. Quinonez verloor het gevecht via Unanimous Decision. Tijdens het gevecht gaf Quinonez tweemaal achter elkaar een kopstoot op de borst van Perez. De scheidsrechter berispte Quinonez en gaf hem twee punten in mindering. Zonder deze punten in mindering had Quinonez via Split Decision verloren. Vervolgens zagen we Quinonez terug in de zomer van 2015 toen hij het opnam tegen Leonardo Morales. Quinonez wist dit gevecht relatief eenvoudig via Rear Naked Choke Submission in de eerste ronde naar zich toe te trekken. Vervolgens duurde het meer dan een jaar voordat we Quinonez terug zagen in de Octagon. Tijdens UFC Hidalgo in September 2016 nam Quinonez het op tegen Joey Gomez. Quinonez won dit gevecht via Unanimous Decision en heeft nu een two fight winstreak in de UFC.

Diego Rivas (MMA 7-0/UFC 2-0) deed in 2014 mee aan het eerste seizoen van TUF Latin America. Rivas werd in de eliminatie ronde al uitgeschakeld door Gabriel Benitez via Rear Naked Choke Submission in de tweede ronde. Maar zoals bekend tellen Ultimate Fighter gevechten (op de finale na) niet mee voor het Pro-MMA record. Rivas kreeg alsnog een kans om zich te bewijzen in de UFC. Rivas werd gematcht tegen Rodolfo Rubio. Rubio kwam tot de halve finales van het toernooi. Rivas wist uiteindelijk Rubio te verslaan via Unanimous Decision en mocht zodoende binnen de organisatie actief blijven. Bijna anderhalf jaar later pas zagen we Rivas weer in de Octagon. Ditmaal stond hij gematcht tegen de Israëliër Noad Lahat. Lahat was de favoriet en bewees dit ook in de eerste ronde. Maar vroeg in de tweede ronde wist Rivas uit het niets een ”Flying Knee” in het gezicht van Lahat te planten. Gevolg : Rivas won via KO in de tweede ronde en is nog steeds ongeslagen. Rivas kreeg overigens de Performance of the Night bonus voor deze KO overwinning.

Comments are closed.