breaking news

Lang verwachte terugkeer Chad Mendes tegen Myles Jury tijdens UFC Boise

May 7th, 2018 | by Marcel Dorff
Lang verwachte terugkeer Chad Mendes tegen Myles Jury tijdens UFC Boise
UFC
0

De lang verwachte terugkeer van UFC Featherweight topcontender Chad Mendes is dan eindelijk officieel. De UFC heeft via de website van de CenturyLink Arena laten weten dat ”Money” op 14 Juli 2018 terugkeert in de Octagon tegen Myles Jury. Het gevecht zal plaatsvinden in de Octagon van de CenturyLink Arena tijdens UFC Fight Night 133 in Boise, Idaho. Mendes keert terug na een USADA schorsing van twee jaar.

Myles Jury (MMA 17-2/UFC 8-2) kwam met een 9-0 record (allemaal finishes in de eerste ronde) in 2011 het dertiende seizoen van TUF binnen. Jury scheurde in de eerste aflevering al zijn kruisband af en kon hierdoor een jaar niet trainen, laat staan vechten. De UFC gaf Jury een herkansing tijdens TUF 15. Jury verloor al in de Preliminary ronde via Split Decision van de latere finalist Al Iaquinta. Het gevecht werd door de UFC gekozen als ”Fight of the Season”. Tijdens de TUF Finale mocht Jury zijn officiële UFC debuut maken tegen Chris Saunders. Via Guillotine Choke Submission in de eerste ronde sloot Jury zijn UFC debuut in stijl af. Vervolgens wist Jury nog vijf wedstrijden achter elkaar te winnen. Onder meer Michael Johnson, Diego Sanchez en voormalig Pride FC Lightweight Kampioen Takanori Gomi werden verslagen. Jury was dichtbij een contendersgevecht maar moest in Januari 2015 eerst langs Donald Cerrone zien te komen. Dit lukte niet. Via Unanimous Decision en ”F*ck You Kicks” bracht Donald Cerrone de ongeslagen Jury zijn eerste verliespartij in zijn Pro-MMA carrière toe. Jury ging vervolgens een gewichtsklasse omlaag naar Featherweight, waar hij in December 2015 zijn eerste partij vocht tegen Charles Oliveira. Oliveira was 4.5lbs te zwaar tijdens de weging, maar Jury nam het gevecht aan. Via Guillotine Choke Submission in de eerste ronde werd Jury voor het eerst in zijn Pro-MMA carrière gefinisht en had hij een losing streak van twee op dat moment. Mede door blessures kwam Jury in 2016 niet in actie. In April 2017 wist Jury de neerwaartse spiraal te doorbreken door via TKO in de eerste ronde Mike De La Torre te verslaan. Jury voegde daar in December 2017 wederom een goede overwinning aan toe. Rick Glenn werd via Unanimous Decision verslagen.

Chad Mendes (MMA 17-4/UFC 8-4) is al jarenlang een van de allerbesten in de lagere gewichtsklassen binnen de organisatie. Mendes kwam na de overname van de WEC door de UFC met een record van 9-0 de organisatie binnen. In de WEC had Mendes al mannen als Cub Swanson, Erik Koch en Javier Vazquez verslagen. In 2011 wist Mendes zijn eerste twee partijen voor de UFC in winst om te zetten tegen Michihiro Omigawa en Rani Yahya. Beide vechters werden verslagen via Unanimous Decision. Dit leverde Mendes in het begin van 2012 een titelgevecht op tegen Featherweight Kampioen Jose Aldo. Aldo versloeg Mendes via een verwoestende knie via KO laat in de eerste ronde. Mendes zou zich vervolgens weer helemaal terug in de title picture werken met vijf opeenvolgende overwinningen tegen onder meer Darren Elkins, Clay Guida en Nik Lentz. Dit leverde Mendes in 2014 wederom een titelgevecht op tegen Jose Aldo. Mendes gaf Aldo dit keer betere tegenstand, maar verloor ditmaal via Unanimous Decision. Mendes zou vervolgens terugkeren tijdens UFC Fairfax in April 2015 tegen Ricardo Lamas. Mendes wist het gevecht via TKO in de eerste ronde vroeg naar zijn hand te zetten. Vervolgens keerde Mendes terug op short notice tijdens International Fight Week 2015 tegen Conor McGregor. McGregor zou tegen Jose Aldo vechten, maar Aldo raakte geblesseerd. Mendes en McGregor vochten voor de Interim Featherweight titel. Mendes domineerde de eerste ronde en een groot deel van de tweede ronde met zijn worstelgame. Echter ging Mendes voor een Submission die niet zat aan het einde van de tweede ronde waardoor McGregor kon ontsnappen. Mendes was uitgeput en verloor via TKO laat in de tweede ronde. Mendes keerde vervolgens terug in December 2015 tijdens het Main Event van de TUF 22 Finale tegen Frankie Edgar. Edgar won het gevecht via KO vroeg in de eerste ronde, en bezorgde Mendes hiermee voor het eerst in zijn carrière een losing streak van twee gevechten. Mendes heeft sindsdien in verband met een schorsing voor het gebruik van groeihormonen niet meer gevochten. De Team Alpha Male vechter mag pas weer na 10 Juni 2018 in actie komen, waardoor hij dus tijdens UFC Boise weer gerechtigd is om te vechten.

Comments are closed.