breaking news

Lang verwachte terugkeer Brennan Ward tegen Andre Fialho tijdens Bellator 207

August 19th, 2018 | by Marcel Dorff
Lang verwachte terugkeer Brennan Ward tegen Andre Fialho tijdens Bellator 207
Bellator MMA
0

Brennan Ward keert na meer dan een jaar afwezigheid terug in de Bellator Cage. De Amerikaan zal het opnemen tegen de Portugees Andre Fialho in de Welterweight divisie tijdens Bellator 207. Dit meldde Sherdog.com. De partij zal plaatsvinden in de Mohegan Sun Arena te Uncasville, Connecticut op 12 Oktober 2018.

Brennan Ward (MMA 14-6/Bellator 9-6) vecht al sinds 2012 voor de organisatie. Ward kwam over van de CES MMA organisatie met een 4-0 record. Ward won zijn Bellator debuut tegen Sam McCoy, maar verslikte zich vervolgens in Aaron Johnson. Nog geen 14 dagen later stelde hij orde op zaken doot Yair Moguel vroeg in de eerste ronde te finishen. Ward deed vervolgens in 2013 mee aan het ”8-men” Middleweight toernooi. Ward finishte alle drie zijn tegenstander en zou het toernooi glansrijk winnen. De beloning voor Ward kwam begin 2014 in de vorm van een titelgevecht tegen Middleweight Kampioen Alexander Shlemenko. Shlemenko was een maatje te groot voor Ward waardoor Ward zijn tweede verlies binnen de organisatie moest slikken. Het jaar 2014 werd een jaar om heel snel te vergeten voor Ward. In zijn comeback partij na het verlies om de titelstrijd ging Ward vroeg in de eerste ronde zwaar KO tegen Tamdan McCrory. Ward hield het vervolgens voor gezien in de Middleweight divisie, en ging een gewichtsklasse omlaag naar Welterweight. Daar vond Ward al heel snel zijn draai weer. In 2015 vocht Ward driemaal voor Bellator, alle drie de keren wist Ward het gevecht binnen de eerste ronde te beslissen. Onder andere Curtis Millender werd verslagen. Ward maakte vervolgens nog even een succesvol uitstapje naar de RIZIN FF organisatie, waar hij een Submission overwinning in de tweede ronde pakte tegen de ongeslagen Japanner Ken Hasegawa. Echter begon 2016 slecht voor Ward. Tijdens zijn gevecht met Evangelista Santos moest Ward al in de eerste ronde aftikken op een Leglock Submission. Ward revancheerde zich vervolgens eind 2016 met een KO overwinning tegen Saad Awad. Helaas voor Ward ging het begin dit jaar mis tegen Paul Daley. Via een Flying Knee in de eerste ronde ging Ward zwaar KO. In Augustus van dit jaar stond Ward gematch tegen Fernando Gonzalez. Ward was aan de winnende hand, maar kwam klem te zitten in een Guillotine Choke Submission en moest daardoor vroeg in de derde ronde aftikken. Ward mocht vervolgens proberen om zijn losing streak van twee gevechten te doorbreken tegen David Rickels. Echter raakte Ward geblesseerd waardoor hij niet in actie zou komen.

Andre Fialho (MMA 8-1/Bellator 3-1) is een Portugees die traint in San Jose bij de American Kickboxing Academy. Fialho kwam als Cage Fighters Portugal Kampioen in 2016 met een ongeslagen record van 5-0 de Bellator MMA organisatie binnen. Tijdens zijn debuut imponeerde Fialho meteen door de ongeslagen Manny Meraz via KO binnen 30 seconden te verslaan. Bellator twijfelde geen moment en gaf Fialho drie maanden later een Main Card gevecht tegen de eveneens ongeslagen Ricky Reger. Opnieuw wist Fialho zijn tegenstander in de eerste ronde via TKO te stoppen. Eind 2016 werd Fialho gematcht tegen de sterke standup vechter Chidi Njokuani. Vooraf werd er vuurwerk verwacht tussen de twee Welterweights. Het vuurwerk kwam er maar was van korte duur. Het gevecht duurde 21 seconden. Chidi Njokuani versloeg Fialho via TKO in de eerste ronde en bezorgde Fialho op deze manier zijn eerste Pro-MMA verlies. Fialho wist zich echter te revancheren in zijn daarop volgende partij. Tegen AJ Matthews werd gewonnen via Split Decision.

Powered by Aiki Budo.

Blijf MMA DNA in de gaten houden voor het laatste MMA nieuws uit binnen-en buitenland.

Comments are closed.